avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Eu sunt angajată part time în cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Eu sunt angajată part time în cadrul unei multinaționalele. ...

Bună ziua. Eu sunt angajată part time în cadrul unei multinaționalele. Pe 15.08 ar fi trebuit sa lucrez conform planificării, dar fiind zi libera legal , am decis sa nu lucrez. Angajatorul îmi spune ca voi avea absență nemotivata pe ziua respectivă. Este corect/ legal...?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 19 August 2021
Este corect, numai daca in acea zi trebuia sa fiti la program ... altfel spus, erati de tura.
Nu este considerată muncă suplimentară, eu fiind la 4 ore , part -time?

Cornel Vasile a scris:

Este corect, numai daca in acea zi trebuia sa fiti la program ... altfel spus, erati de tura.

Nu , intrucat salariatul cu fracţiune de normă are interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare veronica tania veronica tania pot fi concediata pentru ca nu sunt de acord cu orele suplimentare? (vezi toată discuția)
Posibilitate de ore suplimentare pentru part - timeri vrabiutssa vrabiutssa Buna ziua, Am inteles ca legal persoanele angajate cu program part - time nu au voie sa presteze ore suplimentare. Eu lucrez intr-un Call Centre, si sunt ... (vezi toată discuția)
Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? ... anym anym Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? Buna ziua! Sunt un angajat vechi intr-o companie, care pana de curand isi \"respecta ... (vezi toată discuția)