avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren contract de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren contract de mana

Buna seara,
va rog sa imi spuneti daca se poate face intabularea unui teren extravilan arabil cumparat pe baza unui contract scris de mana cu martori(din 1993).
Impozitul a fost achitat de noi pana in prezent avand calitatea de cumparator.
Daca raspunsul este afirmativ va rog sa mi spuneti si care sunt pasii de parcurs.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 19 August 2021
sabou, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:30, 20 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Fără act de proprietate, nu puteți face intabularea.
Fie refaceți vânzarea la notar.
Fie va adresați instantei pentru perfectarea vânzării pe cale judecătorească.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2021
raluk0207, utilizator
Pentru refacere vanzatoarea a decedat ,iar nepotul dansei are pretentia sa platim succesiunea si intabularea noi.Cu intabularea suntem deacord dar succesiunea oricum el va trebui sa si-o faca ,el acum intentioneaza sa si reglementeze toate actele.
ca si costuri cum este cel mai ok pt noi?
In mod normal, cam are dreptate. Legal, terenul este inca proprietatea vanzatorului.
Interesul este in principal al dvs, sa va obtineti un act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare act de mana vanzare teren .am cumparat in 1993, 0,90 ... maramagda maramagda legalizare act de mana vanzare teren .am cumparat in 1993, 0,90 ha teren arabil extravilan. cu martori, cu acordul fratilor, cu actul facut la primarie cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate loredana24 loredana24 Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este ... (vezi toată discuția)