avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am 22 de ani, student. Pe 20 iulie am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am 22 de ani, student. Pe 20 iulie am aflat ca tatăl ...

Bună ziua! Am 22 de ani, student.
Pe 20 iulie am aflat ca tatăl meu are o relație cu o femeie de 3 ani, el fiind încă căsătorit cu mama de 22 ani. Au ajuns la concluzia ca trebuie sa divorțeze și erau amândoi de acord, cu condiția ca mama sa nu plece imediat din casa unde locuiesc impreuna, sa își găsească un loc unde sa se mute, mai apoi sa plece.
Eu ( fiul lor) locuind impreuna cu ei, nu am avut nimic de comentat, ba chiar am fost bucuros ca tata așteaptă pana sa își găsească mama un loc unde sa se mute după divorț.
După 5 zile de la discuția amiabila, eu nefiind acasa, tatăl o da afara pe mama, cu cearta, țipete, scandal. Mama a plecat la sora ei. Eu rămânând in casa după cele întâmplate, am avut nenumărate discuții cu tata, ca nu e ok ce a făcut, ba chiar a adus amanta în casă, pe motiv ca e casa lui și eu nu am dreptul sa comentez ceva.
Casa în care au locuit părinții mei timp de 22 ani este un bun moștenit de la părinții tatălui în timpul căsătoriei. Pe actul de donatie apare doar numele tatălui și cu mențiunea căsătorit, dar nu precizează cu cine.
În momentul de fata, nici unul dintre părinți nu a dat divort.
Întrebările mele sunt:
1. Dacă reclamamtul ( mama) da divort acum cu toate motivele prezentate mai sus ( adulter, alungarea din domiciliu) poate beneficia de prestație compensatorie?
2. După hotărârea de divorț, în caz de partaj, reclamantul are drept la casa, din moment ce este un bun dobândit în timpul căsătoriei de către parat?

Si pe lângă asta, eu am fost dat afara din casa de către tatăl meu, în data de 22 august, pe motiv ca este casa lui și nu mai am ce cauta. Nu am vrut sa părăsesc locuința și m-a încuiat în casă, drept pedeapsa. Am sunat la politie pe motiv de privare de libertate și obligarea părăsirii imobilului. S-a încheiat cu o amenda pentru tată și eu rămânând în casă.
1. Nefiind definitivat divorțul între părinți, ma poate da afara din casa?
2. As putea sa îl dau în judecata sa îmi plătească studiile pana la finalizarea lor?

Mulțumesc pentru răspunsuri și scuzati romanul, sunt mai multe detalii dar am încercat sa fiu scurt.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:37, 23 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs nu trebuia sa plece, trebuia sa cheme politia, isi mai lua tata o amenda.
Mama, da, poate cere odata cu divortul si pretatie compensatorie, nu are dreptul la casa ci doar un drept de creanta pt ce imbunatatiri s-au adus la casa in timpul casatoriei.
Evacuarea ta, nu are legatira cu divortul parintilor, poate cere evacuarea ta in instanta.
II poti cere pensie cat esti la studii.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazul dvs. este complex.
În astfel de cazuri se merge la avocat pentru a se discuta tot în mod verbal.
Ar trebui mai mult de o ora probabil.

Aveti dreptul.de a nu părăsi casa.
Tatăl are dreptul de a va cere evacuarea dar va puteți apara.
Mama avea dreptul de a locui cât sunt căsătoriți.
Puteți deschide proces pentru pensie dar dacă locuiți cu el depinde ce va iesi în instanță.

Restul sunt detalii care durează în caz de discuții concrete.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls... swann_cta swann_cta Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)
Violenta conjugala-parasire domiciliu Moni99 Moni99 As dori sa știu daca se poate face ceva dpdv legal pt mama mea care a părăsit domiciliul conjugal din cauza violentei tatălui meu, cunoscut în comunitate ... (vezi toată discuția)