avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu hidroizolatia pe palier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu hidroizolatia pe palier

Probleme cu hidroizolatia pe palier:
Buna ziua, In urma inundatiilor din Iunie si Iulie 2021, au aparut defectiuni la stratul de hidroizolatie. Blocul are 10 nevele, eu locuiesc la etaj 9 si apa se infiltreaza printre teava de ape pluviale si perete (a udat peretii de la etaj 10, 9 si 8). Am facut plangere la asociatia de proprietari, am adus foto, cerere pt solicitare reparatii si = nimic, nici o miscare. A venit administratorul, s-a uitat la pereti, a urcat pe bloc si a constatat ca apa balteste pe sub cartonul de izolatie. Nu avem sef de scara, nu stiu cum sa rezolv problema. unde sa merg sa fac plangere, am pastrat poze, cererea primita de la asociatie (ca am facut in dublu exemplar), ce fac? cum rezolv? Am asigurare, am primit de la asigurator Omniasig exact cat am cotizat adica 200 ron = nimic in comparatie cu ce dezastru e pe pereti, in fine, sa pot sa zugravesc, dar nu ma pot apuca de zugraveli pana nu se rezolva cu hidroizolatia. Rog un raspuns. Multumesc mult. Mentionez ca vecini refuza sa cotizeze la reparatii (din cate am inteles de la administrator)
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
gavvaly, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela_2013 , utilizator 13:42, 23 August 2021
Prima data trebuie sa intelegeti un lucru, cererea trebuie facuta catre presedintele de asociatie, nu catre administrator, care e un angajat.
Daca presedintele nu raspunde solicitarii, aveti doua posibilitati, in ordine:
1. Reclamatie la primarie in baza art. 102 alin. 1:
e)nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum si neindeplinirea sau depasirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator;
[ link extern ]
2. Daca asta nu functioneaza nu aveti decit calea justitiei:
Art.29
(3)Orice persoana sau orice proprietar care se considera vatamata/vatamat intr-un drept al sau din cauza neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a atributiilor de catre presedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator se poate adresa in scris compartimentelor prevazute la art. 10 sau, dupa caz, instantelor judecatoresti.



Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
latka, utilizator
am scris gresit , nu era vorba de administrator ci presedinte de asociatie, multumesc pt raspuns/indicatii/sfat.
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine competenta decizionala
Administratorul de imobil,este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Initial esizati oficial,presedintele de asociatie,cu numar inregistrare sau semnatura preluare sesizare
Daca in termen de 10 zile presedintele de asociatie nu raspunde sesizarii,il notificati oficial cu obligatia respectarii si aplicarii neconditionate a disp L nr 196/2018 referitor la administrarea si asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Ati reusiti sa convingeti sa se apuce de reparatii? Vecinii nu au nici un cuvant de spus ...e reparatie a blocului si e obligatorie.
Poate se reabiliteaza blocul in curand si vecinii nu vor sa plateasca ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini constructie acoperis. anca0704 anca0704 Buna ziua. Locuiesc intr-un apt. la ultimul etaj al unui bloc. Pentru ca avem mari probleme cu infiltratiile de la bloc (imi pare rau ca nu pot atasa poze sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului. locuiesc la ultimul etaj(4) si inca ... luciannitu luciannitu Probleme cu terasa blocului. Locuiesc la ultimul etaj(4) si inca am infiltratii pe perete, desi terasa a fost hirdroizolata de cateva luni de catre o firma ... (vezi toată discuția)
Plangere administrator bloc Geta Dinu Geta Dinu Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 9 etaje la parter, orice teava comuna sparta i-mi inunda apartamentul .In decurs de un an 6 inundatii de la etajele ... (vezi toată discuția)