avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua Va rog un raspuns pertinent. Intr-o actiune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua Va rog un raspuns pertinent. Intr-o actiune civila ...

Buna ziua
Va rog un raspuns pertinent.
Intr-o actiune civila am fost obligata sa depun inampinare.
M-am conformat si am depus-o in termen legal cu confirmare de primire.
Baiul este ca desi documentele nu ajunsesera la dosar datorita postei,
Cea de la registratura impreuna cu judecatorul de servici cred,au fixat termen de judecata.
Eu consider ca este un abuz si o incalcare a legii pentru urmatoarele motive.
Atat cat eu ma pricep si cat am intors legislatia pe toate partile,normal situatia trebuia rezolvata astfel.
Dupa ce se primea intampinarea se trimitea u catre reclamant.Acesta avea obligatia ca in 10 zile sa depuna argumentari la tot ceea ce s-a aparat paratul.Apoi se dadea termen pentru dezbatere.
Aici as preciza,in Intampinare am invocat art.2513 noul cod pr. Civil si bineinteles ca am completat si cu art.2512 ncpc.
Invocand art.2513 ncpc,legea iti da dreptul sa se faca uz de art.420 cpc,deoarece
Desi perimarea ope legis, in vederea producerii efectelor sale aceasta trebuie constatata de catre instanta de judecata, care va proceda la verificarea indeplinirii conditiilor ce trebuiesc indeplinite pentru perimarea cererii (enumerate mai sus). Aceasta verificare se face cu asigurarea principiului contradictorialitatii.[12]
Perimarea poate fi invocata si pe cale de exceptie in camera de consiliu sau in sedinta publica (art. 420, alin. 2 NCPC).
Exceptia perimarii este o exceptie de procedura, intrucat priveste respectarea regulilor privind procedura de judecata. Este o exceptie peremptorie, dirimanta, stingerea procesului in faza in care se gaseste fiind scopul admiterii acesteia. In fine, este o exceptie absoluta (putand fi invocata din oficiu) intrucat ea este reglementate prin norme imperative, motivat prin aceea ca nu serveste exclusiv interesului partilor ci si celui general, care priveste buna administrare a justitiei.
In aceste conditii judecata nu mai are loc,iar o alta cerere cu acelasi obiec nu mai poate fi vorba.
Cel mai recent răspuns: Speranta10 , utilizator 01:12, 9 Septembrie 2021
Întâmpinarea o depuneți ca să puteți invoca excepții și apărări. Dacă nu depuneți, nu va face nimeni nimic, ci doar sunteți decăzuta din dreptul de a invoca orice excepție /apărare.
Dacă ați depus întâmpinare la posta în termenul indicat de instanta, puteți face dovada cu factura de la posta, pe care se va vedea data. Așadar, instanța o va lua în considerare și o va comunica. Cu condiția sa aveți dovada ca ați depus în termenul indicat de instanta de judecata.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu pricep care este problema dvs. A dvs... Că văd că duceți grija celeilalte părți din proces.

Speranta10 a scris:
...normal situatia trebuia rezolvata astfel.
Dupa ce se primea intampinarea se trimitea catre reclamant...


Da. Așa este. Și!? Ați fost dvs. păgubită cu ceva!?
Este treaba reclamantului să invoce ce crede el că i s-o fi încălcat. Nu vă interesează pe dvs. ce „abuz” s-o fi săvârșit față de cealaltă parte. (nici real, nici imaginar).
Dvs, în calitate de pârât, vă vedeți de-ale dvs.

Apropo, povestea asta cu perimarea ce vrea să fie?
Noi știm ce înseamnă perimare (nu trebuie să ne povestiți). Dar dvs. știți? Căci văd că ați „asezonat” perimarea (zisă pe vorbe) cu dispoziții legale (2512, 2513) din materia prescripției Aaltă „mâncare de pește”. Prescripția și perimarea sunt două instituții juridice diferite. Și nu pot fi folosite ca ... pătrunjelul în loc de leuștean prin ciorbă.
Ce ați invocat, mai exact? Ați invocat cumva perimarea unei cereri de chemare în judecată care nu a ajuns încă nici la primul termen de judecată? Ferească!

Luați-vă avocati, oameni buni, că riscați să pieriți prin instanță fără să pricepeți macar ce v-a izbit.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cea de la registratura impreuna cu judecatorul de servici cred,au fixat termen de judecata.
Eu consider ca este un abuz si o incalcare a legii pentru urmatoarele motive.
Atat cat eu ma pricep si cat am intors legislatia pe toate partile,normal situatia trebuia rezolvata astfel.
Dupa ce se primea intampinarea se trimitea u catre reclamant.Acesta avea obligatia ca in 10 zile sa depuna argumentari la tot ceea ce s-a aparat paratul.Apoi se dadea termen pentru dezbatere.


Reclamantul nu are obligatie sa depuna raspuns la intampinare.
Daca s-a depus intampinare, in 3 zile, judecatorul fixeaza termen de judecata.
Daca nu s-a depus intampinare, la expirarea termenului de depunere a acesteia, judecatorul fixeaza termen de judecata.
Textul de lege pare destul de clar.
Trandafir 2 ,acesta este raspunsul !!!!.Numai ca acolo unde este dosarul este o mafie de nedescris.Se profita de faptul cs eu nu ma aflu in tara,iar partea adversa care nicidecum nu este reclamantul de pe harti ,ci o persoana care incepand de la cele mai mici instante pana la cele mai importante institutii intra in jocul ei ,pentru ca aceasta pune la bataie atat financiar cat si alte modalitati.Ma intelegeti.Femeile au totdeauna un avantaj cand se pune problema sa isi faca dmblalele si damlaua sa fie dusa si indeplinita pana la capat.Voi reveni si voi face cunoscut aceasta mizerabila situatie pe toate retelele de socializare.Stiu ca se intampla si la case mai mari,dar pentru faptul ca sunt o persoana corecta ,cinstita si serioasa ,credi-ma ca acum cu ajutorul unora ca dvs. si alti oameni de buna credinta ,toti cei care ocolesc legea fie ei in cea mai inalta functie trebuie sa fie i slujba si interesul CETATENILOR CORECTI.Iar cei care ii ademenesc cu diverse atenti pe acestia sa li se inchida toate portile.Numai atunci va fi o societate sa natoasa cu drepturi egale pentru toti cei care se supun LEGILOR corecte.
Eu am raspuns cu intampinarea prin posta.In data de 9.08 s-a implinit termenul .In data de 07.08 am depus prin posta.Ei in data de 12.08 au fixat termen .ABUZ.Pentru ca intampinarea aajuns la destinatie in data de 13.08 ,data cand este si inregistrata la dosar.

Alte discuții în legătură

Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. bună ... Adevar2 Adevar2 Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. Bună ziua!Cu deosebit respect,vă rog să mă sfătuiți în următoarea probleemă:sunt în ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)