avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua Va rog un raspuns pertinent. Intr-o actiune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua Va rog un raspuns pertinent. Intr-o actiune civila ...

Buna ziua
Va rog un raspuns pertinent.
Intr-o actiune civila am fost obligata sa depun inampinare.
M-am conformat si am depus-o in termen legal cu confirmare de primire.
Baiul este ca desi documentele nu ajunsesera la dosar datorita postei,
Cea de la registratura impreuna cu judecatorul de servici cred,au fixat termen de judecata.
Eu consider ca este un abuz si o incalcare a legii pentru urmatoarele motive.
Atat cat eu ma pricep si cat am intors legislatia pe toate partile,normal situatia trebuia rezolvata astfel.
Dupa ce se primea intampinarea se trimitea u catre reclamant.Acesta avea obligatia ca in 10 zile sa depuna argumentari la tot ceea ce s-a aparat paratul.Apoi se dadea termen pentru dezbatere.
Aici as preciza,in Intampinare am invocat art.2513 noul cod pr. Civil si bineinteles ca am completat si cu art.2512 ncpc.
Invocand art.2513 ncpc,legea iti da dreptul sa se faca uz de art.420 cpc,deoarece
Desi perimarea ope legis, in vederea producerii efectelor sale aceasta trebuie constatata de catre instanta de judecata, care va proceda la verificarea indeplinirii conditiilor ce trebuiesc indeplinite pentru perimarea cererii (enumerate mai sus). Aceasta verificare se face cu asigurarea principiului contradictorialitatii.[12]
Perimarea poate fi invocata si pe cale de exceptie in camera de consiliu sau in sedinta publica (art. 420, alin. 2 NCPC).
Exceptia perimarii este o exceptie de procedura, intrucat priveste respectarea regulilor privind procedura de judecata. Este o exceptie peremptorie, dirimanta, stingerea procesului in faza in care se gaseste fiind scopul admiterii acesteia. In fine, este o exceptie absoluta (putand fi invocata din oficiu) intrucat ea este reglementate prin norme imperative, motivat prin aceea ca nu serveste exclusiv interesului partilor ci si celui general, care priveste buna administrare a justitiei.
In aceste conditii judecata nu mai are loc,iar o alta cerere cu acelasi obiec nu mai poate fi vorba.
Cel mai recent răspuns: Speranta10 , utilizator 01:12, 9 Septembrie 2021
Buna ziua, Va felicit stimate domn/doamna,
aveti o fina observatie si analizati foarte pertinent lucrurile,
la rece, fara emotii si fara resentimente. Este un inceput bun.

Ati depus actele cu posta romana? 07.08 a picat intr-o sambata.
Cand vorbim de ABUZ, trebuie sa existe o paguba sau o vatamare.
Care este vatamarea in situatia dvs?
Si, in plus, care este obiectul procesului, pentru ca in anumite situatii se poate deroga de la termenele legale, chiar si in sensul micsorarii lor.

Cu stima,
Anulare contract de vanzare cumparare .Da pentru ca asa cum v/am spus eu am depus intampinrea prin posta pe data de 07.08 ac, ,25 de zile se implineau in data de 09.08.2021.In data de 09.08.2021 am mai depus prin posta o cerere reconventionala si o copie dupa intampinare.Acest colet a ajuns la destinatar ,adica la judecatorie pe data de 17 ,cand a fost inregistrata la registratura Judecatoriei.E cu tote astea in data de 12.08 adica l 3 zile dupa indeplinirea termenului ,daca as fi depus personal la judecatorie,au dat termen.In acest fel ar trebui sa ma lupt inainte de toate sa demonstrez ca totul a fost depus in termen legal/O fractiune de neatentie ,sau un avocat care nu are prezenta de spirit ,face sa nu am posibilitatea sa mai depun probe.Iar probe sunt slava domnului.In primul rand cafara sa am studii de specialitate mi/am facut singura INTAMPINAREA,unde am invocat importantele articole 2512 si 2513 ncpc.In cea de/a doua postare ,va contraziceti ,sau mi se pare?
Acest colet a ajuns la destinatar ,adica la judecatorie pe data de 17 ,cand a fost inregistrata la registratura Judecatoriei.E cu tote astea in data de 12.08 adica l 3 zile dupa indeplinirea termenului ,daca as fi depus personal la judecatorie,au dat termen.

NU vad o problema cu termenele. Care este vatamarea dvs pt ca s-a dat termen mai repede?
DVS faceti dovada la ceea ce ati depus la posta (intampinare si reconventionala) cu chitanta de la posta, e simplu. (Sper ca nu ati introdus-o doar in cutia postala, ci aveti si recipisa oficiului postal ca sa faceti dovada depunerii in termen)


In primul rand cafara sa am studii de specialitate mi/am facut singura INTAMPINAREA,unde am invocat importantele articole 2512 si 2513 ncpc.

Felicitari doamna/domnule, asta arata faptul ca sunteti o persoana implicata si cu potential si sanse mari de reusita. Bravo.

In cea de/a doua postare ,va contraziceti ,sau mi se pare?

Tot ce se poate, nu va contrazic , pentru ca nu stiu despre ce vorbiti.

Insa rugamintea este sa adresati intrebari concrete la care sa puteti primi raspunsuri clare, caci postarile lungi si diluate sunt greu de urmarit si cu atat mai mult este greu de raspuns la ele.
Da aveti dreptate,dar cand esti corect si altii imping sume mari numai din orgoliu si sunt invatati sa nu piarda chiar daca intra pe usa din dos,atunci te pierzi in amanunte ,uneori chiar inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. bună ... Adevar2 Adevar2 Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. Bună ziua!Cu deosebit respect,vă rog să mă sfătuiți în următoarea probleemă:sunt în ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)