avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti ce acte sunt ...

Buna ziua,va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui dupa divort? Am divortat in Romania (unde dupa divort am schimbat deja buletinul si pasaportul cu numeleZaharia) dar in Italia unde lucrez am toate actele pe numele de casatorie (Puiu)...pentru a trece la numele Zaharia ....ce acte sunt necesare? Locuiesc in Anguillara (Lazio). Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valentin Flueraru , Avocat 19:57, 25 August 2021
Bună ziua,

Actul de divorț (hotărâre, certificat, etc.) și nou act de identitate. Dacă actul de divorț nu este recunoscut de autoritățile din Italia, trebuie să parcurgeți procedura recunoașterii acestuia.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
Valentin Flueraru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie in urma divortului marianastanciu2018 marianastanciu2018 Prin divort am revenit la numele de fata Bunaciu,dar fiind rezidenta Italia, cu pensie de invalidità civile,cu un infarct si 5 stenturi si 3 interventuri la ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema, este destul de complicat , dar sper ... angela.italia angela.italia Buna ziua! Am o problema, este destul de complicat , dar sper sa fiu pe inteles si sa imi dati un sfat. Deci, m-am casatorit in Romania in 1992 cu un cetetean ... (vezi toată discuția)