avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineața!Cati ani se dau echivalent unui an de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineața!Cati ani se dau echivalent unui an de munca gr.2.Multumesc ...

Buna dimineața!Cati ani se dau echivalent unui an de munca gr.2.Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 26 August 2021
1. Pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001 în care o persoană a desfășurat activitate în grupele I şi a II a de muncă se acordă un spor la vechimea în muncă de:
- 3 luni pentru fiecare an întreg lucrat în grupa a II a de muncă;
- 6 luni pentru fiecare an întreg lucrat în grupa I de muncă.

!!! Acest spor se acordă doar dacă persoana în cauză a realizat cel puţin 5 ani în grupele I şi a II a de muncă, 100% din timp.

2. Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite și condiţii speciale de muncă se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, după cum urmează:
- 4 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă;
- 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă;

!!! Acest spor se acordă indiferent de stagiul de cotizare realizat în aceste condiţii de muncă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie tatăl meu este născut in data de 07.09.1961, are vechime ... Cosminapopara Cosminapopara Pensie Tatăl meu este născut in data de 07.09.1961, are vechime de 1 an si 6 luni(stagiu militar) 28 ani si 6 luni lucrați din care 20 ani grupa II ... (vezi toată discuția)
Câte luni se acorda pe ani în 2021 dacă am lucrat în grupa ... magdim magdim Câte luni se acorda pe ani în 2021 dacă am lucrat în grupa 2 de munca timp de 10 ani? Mulțumesc anticipat pentru răspuns! (vezi toată discuția)
Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)