avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program flexibil - angajat part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program flexibil - angajat part time


Buna ziua,

In ce masura ar putea fi inserat un program flexibil in contractul unui angajat cu timp partial, astfel incat sa reflecte, pana la urma realitatea. Angajatul lucreaza in regim de telemunca.

Exemplu: Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este de 4 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus (sâmbăta și duminica). Repartizarea programului de lucru se va face în intervalul orar 8:00 - 20:00, astfel:
- Salariatul beneficiază de flexibilitatea timpului de muncă de 4 ore/zi, în felul următor: acesta poate opta să își înceapă ziua de lucru în intervalul 8:00 - 14:00, urmând să își încheie ziua de lucru în intervalul 12:00 – 18:00, în funcție de ora de venire.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 August 2021
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 26 August 2021
EXemplu dat este pentru locul de munca la sediu sau la domiciliul salariatului?
Flexibilitatea am vrea sa se aplice in ambele cazuri.
Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.

In speta, pentru munca la sediu merge acel program ... pentru telemunca nu-i vad logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare program lucru cim fractiune norma Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire, in cazul contractului de munca cu fractiune de norma, la sectiunea: a) Repartizarea programului de lucru se ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial d_florys d_florys Care ar fi modalitatea corecta si legala pentru ca un salariat cu norma partiala , sa nu aiba o \"planificare\" stricta a programului de lucru, dar cu ... (vezi toată discuția)