avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Am cumparat o casa impreuna cu partenerul meu, fiecare a platit jumatate din pretul casei, in contract e precizat "in parti egale, in deplina proprietate cu cota 50/100 parti comune", adica fiecare din noi are cate 1/2 de casa. Noi nefiind casatoriti, dar cu copii din casatoriile anterioare.
Urmeaza sa facem cate un testament si fiecare isi lasa partea propriilor sai copii, cu mentiunea ca acestia vor putea intra in posesia partii care le revine abia dupa ce vom deceda amandoi.
In cazul in care nu facem testament, cine are drept de mostenire? Amandoi avem parinti, frati copii.
Si cand isi pot cere cei ce au dreptul, drepturile, imediat ce moare unul din noi?
Cel mai recent răspuns: Ardelean Iulia , utilizator 19:30, 28 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e nevoie de niciun testament, va mostenesc numai copiii.
daca vreti ca fiecare sa ramana in casa pana la deces, faceti un testament prin care lasati nuda proprietate copiilor si drept de uzufruct, partenerului,
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc

gi-jane2 a scris:

nu e nevoie de niciun testament, va mostenesc numai copiii.
daca vreti ca fiecare sa ramana in casa pana la deces, faceti un testament prin care lasati nuda proprietate copiilor si drept de uzufruct, partenerului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Felicia Geru Felicia Geru Buna ziua, In 2017 am făcut un credit ipotecar pe 17 ani și am achiziționat un apartament . Creditul a fost făcut pe numele meu, eram necăsătorită. In ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)