avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua am fost dat în judecata de o persoana dacă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua am fost dat în judecata de o persoana dacă pierde ...

Buna ziua am fost dat în judecata de o persoana dacă pierde procesul pot sa ai cer ceva daune ca ma purtat pe drumuri degeaba
Pentru a se dovedi o exercitare abuzivă a unui drept procedural trebuie, printre altele, ca acesta să fi produs încălcarea drepturilor procesuale ale celeilalte părți.

Astfel, niciunei persoane nu i se poate restricționa accesul la justiție, dar dacă își exercită cu rea-credință drepturile procedurale și prin aceasta se încalcă unul sau mai multe drepturi părții adverse, acesta din urma poate solicita repararea prejudiciului material sau moral.

Art. 21 Constitutie:
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.

Puteti obtine cheltuielile de judecată în masura in care le dovediți,altceva mai greu.Oricum nu va obliga nimeni sa fiți prezent la termene,puteti angaja av,solicită judecarea cauzei în lipsa etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi "pedepsit" un abuz de drept? iuliana26 iuliana26 Un proces pentru recuperarea unui prejudiciu constand in chirie restanta, penalitati de intarziere la plata chiriei precum si lipsa de folosinta a spatiului ... (vezi toată discuția)
Abuz de drept al dreptului la petitie. liamic43 liamic43 Care este calea de urmat in cazul cand cineva este hartuit cu plangeri peste plangeri, la politie si la alte \"organe\", plangeri dovedite nereale ? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Din luna martie 2015 si pana in prezent fostul sot mi a intentat nu mai putin de 6 procese pt diverse ... (vezi toată discuția)