avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am urmatoarea situatie: angajez salariat, incepand cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am urmatoarea situatie: angajez salariat, incepand cu data de ...

Am urmatoarea situatie: angajez salariat, incepand cu data de 13.07.2021, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, si o perioada de proba de 90 zile calendaristice. Angajatul este preluat din somaj (acesta fiind inscris la AJOFM din decembrie 2020).
Daca se renunta la salariat in perioada de proba, prin notificare, acesta mai beneficiaza de somaj ? Si care sunt pasii de urmat pentru somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 30 August 2021
Nu mai beneficiaza de somaj. Incheierea unui c.i.m. pe durata nedeterminata are ca efect plata incetarea platii indemnizatiei de somaj. Pentru a beneficia din nou de somaj, angajatul va trebui sa indeplineasca din nou conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere eu12 eu12 Buna ziua, m-am angajat pe data de 14.11 cand am semnat un contract pe perioada nedeterminata. Acum imi spun ca trebuie sa plec din firma ca nu merg vanzarile, ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de somaj ? anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie : o persoana a lucrat la o societate, postul i-a fost restructurat, a intrat 2 luni in somaj (iulie si august 2012), iar ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj mariusnasta mariusnasta Buna seara! Va rog sa ma autati in urmatoarea problema: -am fost in somaj din luna iunie 2014,pana in prezent. -incepand cu data de 25.11.2014 am gasit un ... (vezi toată discuția)