avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am grad 3 de invaliditate de 2 ani cu contract de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am grad 3 de invaliditate de 2 ani cu contract de munca cu program ...

Am grad 3 de invaliditate de 2 ani cu contract de munca cu program de 4 ore. A-și dori sa știu dacă mă operez să-mi schimb proteza totala de sold și mi se schimba în grad 2 accentuat cum voi proceda cu contractul cu angajatorul. Va rămâne tot 4 ore sau trebuie schimbat actul aditional pt revenire la 8 ore. Sau medicalul se plătește la vechiul contract. Știu ca la gradul 2 accentuat nu se plătește impozit pe salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 31 August 2021
La gradul II , c.i.m. va inceta.

Codul Muncii
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
c) ..... la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; ....
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim de drept magda.balog magda.balog Buna ziua! Am o doamna care intra in pensie de boala din 15 Aprilie si stiu ca trebuie sa ii desfac contractul cu art 56 insa dupa aia ea ramane la 4 ore ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul iii Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se ... (vezi toată discuția)
Sant pensionata pe caz de boala de invaliditate gradul 3 cu drept ... Izaura1969 Izaura1969 Sant pensionata pe caz de boala de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore pe un an pana în aprilie 2021.Intre timp am aflat ca proteza de sold trebuie ... (vezi toată discuția)