avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am și eu o nedumerire. In aceasta perioada pregătesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am și eu o nedumerire. In aceasta perioada pregătesc dosarul ...

Am și eu o nedumerire. In aceasta perioada pregătesc dosarul pt o succesiune. La notar mi au cerut hotărârea de divort in original. Stupoarea mea este ca actul va rămâne la dosar in original iar mie îmi vor da o copie. Mi au spus că dacă voi avea nevoie de original să mă duc să l scot de la judecătoria unde a fost pronunțat divorțul. Vroiam să știu dacă este în legislație aceasta idioțenie. Mi se pare o enormitate. Nu am lăsat niciodată un act original la vreo instituție, iar eu să rămân cu o copie.
Cel mai recent răspuns: beatlen , utilizator 08:26, 31 August 2021
Nu există nici o diferenta intre original si copia legalizata obtinuta de la instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in realitate si dvs aveti o copie dupa hotarare, va puteti duce sa luati mai multe copii legalizate de la judecatorie.
Știu asta, doar că judecătoria nu e după Colt. Eu am divorțat în București și pe urmă m am mutat Intr o alta țară. Deci o chestie inutilă care pune lumea pe drumuri. Stilul românesc de a sta pe la ușile instituțiilor. Mulțumesc.

Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Recuperare hotarare de la executor magdalenaulm magdalenaulm Buna, pentru executare silita am inaintat catre executorul judecatoresc actele si sentinta judecatoreasca in original. Mai recuperez sentinta originala sau ... (vezi toată discuția)