avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea, ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea, sunt insarcinata in 14 saptamani, medicul mi a dat concediu medical, deoarece nu ma simt deloc bine, iar la prelungirea concediului mi a dat recomandare de risc maternal. Cei de la munca refuza riscul, deoarece nu l considera necesar, deoarece nu depun efort fizic, stau doar la calculator si cel mai probabil or sa faca tot posibilul sa nu mi l aprobe cei de la medicina muncii. Este posibil sa mi evalueze situatia si alt medic de medicina muncii, unul neutru de exemplu? Si in cat timp ar trebui sa primesc raportul de la medicina muncii? Cei de la serviciu justificand ca medicul este in CO si se va intoarce in 2 saptamani. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:21, 1 Septembrie 2021
Medicul specialist ginecolog si medicul de familie nu trebuie sa faca recomandari de risc maternal, ci sa emita concediu de risc maternal atunci cand considera ca exista un risc pentru fat si/ sau pentru gravida.
Medicul de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale nu aproba recomandarile de risc maternal/ concediile de risc maternal, doar le avizeaza pentru a exista o evidenta in dosarul medical al salariatei.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua... cum se procedeaza cu scrisoarea medicala pentru ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua... Cum se procedeaza xi scrisoarea medicala pentru a intra in risc? Se trimite la resurse umane pentru medicina muncii de care aparține firma, ... (vezi toată discuția)