avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Va rog frumos cer și eu informație. Am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Va rog frumos cer și eu informație. Am un copil ...

Bună ziua! Va rog frumos cer și eu informație.
Am un copil care va împlini 1an si 6 luni pe 21 sept 2021. Am beneficiat de la data de 1 martie 2020 de concediul de maternitate , copilulnascandu se pe 21 martie 2020. De la data de 07.07.2020 Am întrat in plata cu concediul de creștere copil. Pentru a începe serviciul și a beneficia și de stimulentul de inserție ce ar tb sa fac în relația cu angajatorul? Când ar trebui sa încep serviciul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 1 Septembrie 2021
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani. In speta, la 22 martie 2022.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna. In speta,la 22 februarie 2022.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

Pentru revenire, va trebui sa depuneti o cerere la angajator.
Si pentru a beneficia de stimulent de inserție de la ce data ar trebui sa încep?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie la 22 martie 2022 , fie la 22 februarie 2022, in functie de indeplinirea de catre tata a conditiilor pentru a beneficia de concediu crestere copil.
acest răspuns util
Deci dacă vreau stimulentul de inserție și tatăl își va lua și acea luna concediu data de începere a serviciului va fi 22 febr ? Nu trebuie cuvinte luni anterior nașterii copilului în acest caz?
acest răspuns util
În cazul persoanei îndreptățite care are calitatea de salariat și care se întoarce la activitatea profesională pentru a obține stimulentul de inserție acordat în condițiile legii, aceasta are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt noua pe acest site, dar va rog sa ma ajutați ... oprat oprat Buna ziua! Sunt noua pe acest site, dar va rog sa ma ajutați cu răspunsuri la o serie de întrebări. Situația mea este următoarea: 1. Sunt in creștere ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie DianaE DianaE Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri concrete? Am fost in concediu crestere copil si am reluat activitatea cu o luna mai devreme de implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie (intoarcere la munca din ccc) badaraudiana badaraudiana Buna ziua, Am si eu o nedumerire referitor la [b]data [/b]de intoarcere la locul de munca, din concediul de crestere copil, pentru a primi stimulentul de 500 ... (vezi toată discuția)