avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am contestat o amenda data pentru masca si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am contestat o amenda data pentru masca si de la 2500 ...

Buna ziua. Am contestat o amenda data pentru masca si de la 2500 am ajuns la 500 . Acum trebuie sa platesc doar 250, adica jumatate din suma maxima in 15 zile? Cei de la finante zic ca trebuie sa platesc 500 , e corect ? Eu stiu ca plangerea contraventionala suspenda executarea , sau ma insel ?
Cel mai recent răspuns: Alin42 , utilizator 13:43, 2 Septembrie 2021
Trebuie sa platiti suma stabilita de instanta. In momentul cind in cele 15 zile in care trebuie sa va hotariti intre cele doua variante, de plata la jumatate din minim sau plingere contraventionala ati ales a doua cale nu mai beneficiati de plata la jumatate. Daca plateati atunci 1250 RON, acum va era dator fiscul cu 750RON, pe care-i puteati recupera cu o cerere in baza art. 168 din codul de procedura fiscala.
[ link extern ]

latka a scris:

Trebuie sa platiti suma stabilita de instanta. In momentul cind in cele 15 zile in care trebuie sa va hotariti intre cele doua variante, de plata la jumatate din minim sau plingere contraventionala ati ales a doua cale nu mai beneficiati de plata la jumatate. Daca plateati atunci 1250 RON, acum va era dator fiscul cu 750RON, pe care-i puteati recupera cu o cerere in baza art. 168 din codul de procedura fiscala.
[ link extern ]

Deci tot 500 trebuie sa platesc pana la urma? Suma data de instanta se plateste integral si nu mai beneficiez de cele 15 zile ? Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca. am primit ... criss_sail criss_sail Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca. Am primit procesul verbal prin posta cu obligatia de plata a amenzii de 500 RON . Dupa primirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada starii de urgenta, fiind prezent in masina ... criss_sail criss_sail Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca. Buna ziua, In perioada starii de urgenta, fiind prezent in masina unui apropiat, masina trasa pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in cazul suspendarii permisului de conducere pentru ... User2495 User2495 Buna seara! In cazul suspendarii permisului de conducere pentru 30 de zile si amenda aferenta, se poate achita minimul amenzii in termenul de 15 zile si ... (vezi toată discuția)