avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INTREBARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INTREBARE

Daca un reprezentant al salariatilor al unei SOCIETATI COOPERATIVE DE CONSUM, este ales presedintele societatii...trebuie semnat un alt CCM cu noii reprezentanti, sau ramane valabil actualul CCM?
Cel mai recent răspuns: Alina Alina , Consilier juridic 18:23, 9 Ianuarie 2010
Reprezentantul salariatilor tb sa aiba calitate de salariat
asadar daca reprezentantul salariatilor a devenit presedintele societatii demisionand din functie tb ales un alt reprezentant al salariatilor
In cazul in care presedintele societatii are de calitate de salariat si indeplineste functia de administrator el nu poate fi reprezentantul salariatilor. In cazul in care presedintele societatii are de calitate de salariat si nu indeplineste functia de administrator el poate ramana reprezentantul salariatilor dar tb ales de catre salariati.
Sunteti cumva la limita legii deoarece nu se prevede in nici un act normativ. Aceasta chestiune este foarte sensibila si interpretativa.
Dar pt a evita orice neplacere ar tb sa alegeti un alt reprezentant al salariatilor din randul acestora. In felul acesta veti inlatura orice suspiciune.

Mult succes!

S-a ales alt reprezentant, dar CCM in vigoare este semnat de actualul presedinte pe cand avea calitatea de reprezentant al salariatilor.
Ramane in vigoare pana la incheierea unui alt CCM.
se face un act aditional la ccm princare se midifica partile semnatare ale contractului incepand cu data din momentul in care a fost ales prin hotararea salariatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in contractul colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine. Atunci cand in cadrul firmei sunt angajati noi sau se modifica salariile, se vor face acte aditionale la CCM, care ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv-renegociere ? ContSters56278 ContSters56278 Am si eu o nedumerire.Am incheiat contract colectiv la nivel de unitate l-am inregistrat la Directia muncii pentru verificare si intre timp numarul de ... (vezi toată discuția)
Administrator si salariat greensea greensea Buna ziua Am convocat salariatii pt alegerea reprezentantilor salariatilor in vederea negocierii CCM. In lista cu prezenta salariatilor la adunare l-am trecut ... (vezi toată discuția)