avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare precontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare precontract vanzare-cumparare

Buna ziua.Ce fel de act se poate face pentru a anula un precontract de vanzare cumparare al unui teren ? Este necesar sa faca anularea si promitentul vanzator sau doar cumparatorul trebuie sa anuleze respectivul precontract?
Precontractul s-a facut acum 13 ani ,intre timp promitenra cumparatoare a decdat iar fiica ei doreste anularea precontractului.

Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 17:45, 7 Septembrie 2021
Promisiunea de vanzare presupune stipularea unui termen pana la care partile sa perfecteze vanzarea. Odata ce termenul a expirat promisiunea devine caduca, adica nu mai produce efecte.
Spuneti ca au trecut 13 ani de la acea promisiune care in prezent s-a si prescris.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere antecontract de vanzare Oanamares Oanamares In urma cu 4 ani si 6 luni a fost autentificat un antecontract de promisiune de vanzare cu termen peste o luna de la perfectare,dar si o procura prin care ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)
Caducitate contract ContSters188173 ContSters188173 imi poate exemplifica concret cineva cum devine un contract caduc.. pentru ca eu sunt de parere ca niciodata un contract nu poate fi caduc..:) va rog:help: (vezi toată discuția)