avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu ranire usoara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu ranire usoara

Am accidentat usor (zic eu) o persoana pe trecere de pietoni. Cateva contuzii la spate, tratament cu algocalmin. ML i-a dat 12 zile ingrijiri medicale. In seara accidentului, dupa control medical, a fost lasata acasa. A doua zi m-am intilnit cu victima, am oferit 200 euro. Nu a acceptat, sperand mult mai mult. Si-a facut investigatii amanuntite in spital. A fost confirmat diagnosticul din seara accidentului. Contuzii la spate. Fara spitalizare.
Problema mea: sa plusez pina la 500 euro (cit ar vrea victima), sau sa mearga procesul si sa plateasca asigurarea (dar cu tinicheua procesului)
Cel mai recent răspuns: emunteanu , utilizator 10:49, 12 Ianuarie 2010
daca ati declarat deja dauna la asigurator, lasati-i pe ei sa se judece; daca nu, dati 500 euro si considerati ca-i recuperati prin evitarea malus-ului de la reinnoirea politei de RCA.

succes!
Stimate emunteanu : ,,Am accidentat usor (zic eu) o persoana pe trecere de pietoni,, parerea mea este sa lasati organele de cercetare penala sa traga concluzia cat de usor sau nu ati atins persoana pe trecerea de pietoni, ;) mai mult de atat nu ma pot pronunta caci nu cunosc situatia in cauza, iar ce ma deranjeza este ca unii utilizatori nu povestesc in totalitate speta in sine, imprejurari etc. si tot ei se declara si judecatori, si apoi mai asteptati si niste raspunsuri care ar trebui sa fie profesionale si cat mai receptive dpdv. legal; acum eu va intreb daca dvs stiti deja raspunsul la speta dvs si o categorisiti ca fiind drept ,,usoara-zic eu!,, atingerea-mangâierea persoanei, caruia i-ati oferit-o pe trecerea de pietoni, atunci in cazul acesta mi se pare cam irelevanta concluzia userilor, care incearca sa va dea un sfat.
Nu vreau sa va judec in nici un fel, dar dvs v-ati pus macar o secunda in locul persoanei careia i-ati adus ,,usoara atingere,, pe trecerea de pietoni?
Nu? Atunci e cazul sa va imbracati in pielea persoanei respective-si apoi sa ne anuntati si pe noi daca va mentineti afirmatia de ,,atingere usoara,,.
NB: nu exista accidente,care se pot numi ,,atingeri usoare,, -iar daca dvs i-ati oferit si bani, pana in prezent mai rau , este in defavoarea dvs.
Sanatate,
:ban:
@georgeyan
Nu seamana cu o ora de mediere ci cu una de dirigentie.(interventia dvs.)
Oricum aici nu scadem nota la purtare userilor ci (uneori) "cadrelor"B-)
Se observa usor ca lipseste sentimentul de vinovatie iar interesul este pur comercial.Merita insolenta sa primeasca "lectii"?Eu cred ca nici macar atentie.
Ar vrea ca data viitoare(va fi precis una)- sa stie care este pretul.
Stimate Nucu,

sanatate multa va doresc, iar pe viitor in trafic sau pe trecerea de pietoni va doresc sa dati peste asa numiti ,,soferi de weekend,, si apoi mai vorbim despre atingeri si despre cei 7 ani de acasa, cat si despre Legea in practica fireste ;) pana atunci sanatate la mai mare.

Iar pt emunteanu: din luna noiembrie v-ati postat speta sub diverse iduri dar atingerile au ramas aceleasi, acum ce sa sa mai ..va urez de asemenea aceiasi calda urare: sanatate la mai mare ;)! si pentru pieton si pt dvs.
Raspuns pentru emunteanu:
e bine sa mergeti impreuna cu victima la asiguratorul dvs. RCA si sa depuneti o cerere de oferta, potrivit legislatiei asigurarilor, prin care le cereti sa acorde o suma pentru persoana pe care ati accidentat-o, fara voie, suma care sa cuprinda atat daunele materiale cat si cele morale.
Mai apoi, vedeti daca e cazul sa ajungeti la o "intelegere" cu victima.......

Alte discuții în legătură

Incident rutier, acrosare pieton, plecare consensuala de la locul accidentului stoicasilviu stoicasilviu Buna ziua, In data de 24, intr-o parcare publica la mall-uri, am acrosat o persoana pe trecerea de pietoni. Am declarat ulterior ca nu am observat intentia de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! accident pe trecerea de pietoni soldat cu contuzie ... B Dan B Dan Buna ziua! Accident pe trecerea de pietoni soldat cu contuzie de umar drept. Victima afirma ca a vazut inca de la angajarea in traversare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime Alin-Marius81 Alin-Marius81 Bună ziua, am și eu o întrebare- in cazul unui accident cu victime în cazul acesta accidentarea unui pieton pe trecerea de pietoni Poliția este sau nu ... (vezi toată discuția)