avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Eu cu o colega de munca am furat un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Eu cu o colega de munca am furat un cărucior de la ...

Buna seara. Eu cu o colega de munca am furat un cărucior de la un supermarket pentru că aveam nevoie in depozitul in care lucram. In urmă unor neînțelegeri eu am plecat azi acasă și ne-am certat toți acolo, a fost un haos total. Iar șeful firmei cică ar vrea sa ne dea la poliție pentru furt și că am introdus căruciorul in depozit fără aprobarea gestionarului dar asta deja e minciuna pentru că noi ne-am folosit la munca de acel cos mai multe zile iar gestionarul și șeful depozitului știu de acest lucru și nu au luat masuri atunci. Si acum mă acuză pe mine mai multa, eu l-am băgat în mașină într-adevăr dar eram cu mașina colegei mele și ea conducea. Va roq mult sa îmi spuneți ce am putea păți. Va mulțumesc. Stiu că e o situație ciudată și e chiar amuzantă dar noi l-am furat pt munca,sa ne fie mai ușor.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 10:37, 8 Septembrie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
cine poate face plangere pt furt, e proprietarul caruciorului, respectivul magazin.
si firma va poate denunta pt ca nu vrea sa fie partasa la furt.
Daca aveati nevoie de carut, trebuia sa spuneti la firma sa va ia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

si firma va poate denunta pt ca nu vrea sa fie partasa la furt.

Într-un fel chiar sunt, nu? Trebuia să îi pună să îl ducă înapoi de când l-au văzut în depozit.

Art. 221
Tăinuirea
Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând că bunul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă prin aceasta s-a urmărit obţinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fără ca sancţiunea aplicată să poată depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea din care provine bunul tăinuit.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce varsta aveti ? Orice lucru nu se ,,imprumuta'' (a se citi furt) ca avem nevoie la munca. Aveti camere de supraveghere in incinta unitatii la care lucrati. Daca sunt se poate vedea ca a fost folosit de mai multe persoane si aveau cunostinta de prezenta caruciorului. Asta este o ,,abureala'' cu reclamatia. Pe viitor atentie de ce aveti nevoie la munca.

modificat de admin - eliminare sfat ilegal -
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima corina1990 corina1990 buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un telefon furat zzzt23 zzzt23 Buna ziua! In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde ... (vezi toată discuția)