avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general continut devize de lucrari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

continut devize de lucrari

BUNA ZIUA! Am o firma de reparatii instalatii sanitare (SRL). Nu avem multe lucrari (15000lei/an). As dori sa stiu ce se intampla daca in devizul de calcul al lucrarilor sunt si materiale pe care nu am factura fiscala? Pot sa receptionez materialele pe care le folosesc la lucrari cu adaos comercial? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:47, 9 Ianuarie 2010
MAGNO78 a scris:

[...] As dori sa stiu ce se intampla daca in devizul de calcul al lucrarilor sunt si materiale pe care nu am factura fiscala? [...]

Chiar daca materialele respective sunt necesare la reparatia pe care ati facut-o in deviz (de fapt ce faceti dvs. e o situatie de lucrari; devizul se face anterior efectuarii lucrarii) daca nu le aveti in factura le treceti cu valoare 0 (zero) cu specificatia ca le-a cumparat sau le-a avut beneficiarul.
sau cumva confundati cu situatia de lucrari care se anexeaza la factura ???:">
new_2009 a scris:

sau cumva confundati cu situatia de lucrari care se anexeaza la factura ???:">

Si eu am presupus ca e vorba de o situatie de lucrari si referitor la asta am si dat raspunsul anterior.

Nu stiu de ce se confunda cu devizul.
MAGNO78 a scris:

[...] Pot sa receptionez materialele pe care le folosesc la lucrari cu adaos comercial? [...]

In cazul dvs. receptia materialelor necesare lucrarilor de reparatii pe care le efectuati se face la pretul de achizitie fara TVA daca sunteti platitor de TVA sau la pretul de achizitie cu TVA daca sunteti neplatitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se completeaza n.r.c.d. bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Doresc si eu sa ma lamureasca cineva in privinta completarii n.r.c.d.-ului. Lucrez de 2 ani la un magazin, iar la receptie am folosit formulare ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila caen 4322 daryana daryana Buna ziua !! Am o firma care efectueaza lucrari de instalatii,reparatii si revizii aer conditionat. Pentru aceste lucrari achizitionez diferite materiale ... (vezi toată discuția)
Va salut! doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - lucrari ... HidegT HidegT Va salut! Doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat. Oare ar trebui să mai trec și ... (vezi toată discuția)