Buna ziua! Sunt căsătorită cu cetățean sârb din anul 2006. În urma căsătoriei avem un băiat născut în anul2007 în Elveția. Menționez ca soțul meu are dubla cetățenie,serba și elvețiană. Căsătoria este înregistrată în Serbia,Elveția și România. Dar copilul nu este înregistrat în România. Am locuit 5 ani în Elveția și de 10 ani ne_am întors în Serbia. Ca sa nu am dreptul la nimic a trecut totul pe numele băiatului. El fiind la pensie,are pensie elvețiană.eu nu am dreptul la nimic,nici la bani. Mereu îmi zice ca dacă nu îmi convine sa plec.cu mine a renovat tot aici,plus am avut grija de soacra și o mătușa care nu era căsătorită. Eu am de 5 ani buletin sârbesc pt străini. Întrebarea mea este,as putea da divort în România,dacă băiatul nu este înregistrat acolo? Dacă da ce ar trebui sa fac? Va mulțumesc anticipat
Solicitati mai intai inscrierea la ambasada/consulat a certificatului de nastere al copilului ori transcrierea la starea civila de la primaria locului dvs. de domiciliu din Romania si dupa solicitati divortul.