avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumpărat dintr-un impuls o rochita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumpărat dintr-un impuls o rochita de la un magazin ...

Buna ziua! Am cumpărat dintr-un impuls o rochita de la un magazin random, achitata integral, mai mult convinsă de către vanzatoare, dar îmi asum ca este vina mea,nu am cum sa merg cu ea nicăieri,deoarece este asemănătoare cu a miresei,doar ca pe alta culoare…am lăsat o la scurtat, dar foarte de puțin, cu siguranța se poate vinde. (1/2cm), menționez ca am lăsat-o la scurtat la magazinul respectiv. Duminica am achiziționat o, iar in dimineața aceasta am vorbit si mi s a spus ca nu se poate face nimic și ca ma așteaptă sa o iau. Îmi puteți spune ceva? Va rog mult! Exista cumva vreun drept al cumpărătorului in aceasta situație ?
Cel mai recent răspuns: insatiable , utilizator 10:11, 8 Septembrie 2021
In 14 zile de la cumparare, puteti returna orice produs, fara a avea vreo justificare.

Problema este ca ati scurtat-o!
“Buna ziua ! Rochita a fost scurtata si cu toata bunavointa mea nu va mai pot ajuta.Puteti sa o ridicati din magazin la ora 11.00 - 12.00 cand ajung eu.Imi pare rau!“

Acesta este mesajul primit de la vanzatoare. Rochita a costat 1200 lei,nu a fost modificata deloc, doar scurtata atât cât a spus vânzătoarea. (Scurtata de ei)…Când a văzut o in poza și sora mea a spus ca materialul este foarte prost, am omis sa ma uit dacă avea eticheta, este plastic toata(pietricele din plastic și pânza din plastic). Rochia desigur ca se poate vinde ulterior, nu e modificata încât sa nu poată fi vândută. Încă nu am ridicat rochia. Ce ma sfătuiți sa fac? Este achiziționata fizic, nu online.

Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
1Iuliana30, utilizator
o dati de pomana, sau o puneti pe grupuri pe facebook la vanzare.
Bineinteles ca la magazin nu o puteti returna, nici ca au scurtat-o, nici ca nu.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Nu aveti ce sa faceti,nu va ajuta cu nimic faptul.ca nu o ridicați...
Din experienta cautarii in legislatie : returnarea fara motiv in 14 zile se face DOAR "Dacă ați cumpărat un produs sau un serviciu on-line ori fără a merge la magazin (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor) " - contracte la distanta.
Pentru cumparaturile direct in magazin se pot returna doar daca politica magazinului accepta. De exemplu Altex a extins dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 si la cumparaturile facute direct din magazin, dar nu toate magazinele au aceasta politica.
Aspect specificat si de anpc in pdf-ul lor colorat, pagina 7
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs cumparat din magazin RalucaDI RalucaDI Buna ziua, Am achizitionat din mall-ul Sun Plaza de la un magazin (Tiffani) o rochita, pentru sora mea fiind cadou. As vrea sa o returnez si sa imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans pe baza de chitanta Iuliana24 Iuliana24 Buna ziua! In urma cu 2 zile (48 ore) am achizitionat un produs in valoare de 3200 ron de la un furnizor, pentru care am platit suma de 1000 ron cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Retur produs Pavely Pavely Bună seara, am luat un telefon din magazin altex, a doua zi am mers ptr a face retur din motivul ca nu sant mulțumită de produs am făcut cerere de retur ... (vezi toată discuția)