avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat pentru persoane straine (alta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat pentru persoane straine (alta nationalitate, ...

Contract de comodat pentru persoane straine (alta nationalitate, non-UE) si contract de inchiriere

Buna seara,
Avem un apartament pe care dorim sa il inchiriem cu contract la ANAF. Firma catre care il inchiriem doreste sa facem 4 contracte de comodat pentru fiecare persoana care va locui acolo (persoane cu cetatenie non-UE). Este normal? Nu este suficient ca facem contractul de inchiriere catre firma, iar firma sa faca la randul ei actele? Pot fi trasa eu la raspundere pentru orice se poate intampla celor 4 locatari ce vor locui in apartament? Ce raspundere legala am daca le voi face contract de comodat pe un an (aceeasi perioada este pentru contractul de inchiriere)?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:45, 9 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, inteleg ca dvs. inchiriati unei firme care la randul sau inchiriaza/comodateaza mai departe. In aceasta situatie aveti 2 variante: fie incheiat cu firma contractul inserand in contract dreptul acesteia de a subinchiria/comodata, fie inchiriati direct cu beneficiarii finali-persoanele straine. Pentru a stii la ce riscuri va supuneti, este necesara analiza contractelor in discutie.
Modelul de contract de inchiriere este unul descarcat de pe Internet. Este suficient sa adaug un articol?

Art. 8. Prezentul contract nu interzice subinchirierea/comodatarea spatiului, daca se pastreza destinatia de locuinta

Avand in vedere ca nu cunoastem toate detaliile spetei, nu stim ce contract ati gasit si ca subinchirierea trebuie prevazuta expres, mai bine mergeti la un avocat cu care sa va sfatuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)