avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara. Buna seara, va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara. Buna seara, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: am ...

Buna seara, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: am un angajat cu contract pe perioada nedetrminata (vechime 6 luni). Totodata ii decontez si transportul pt.ca nu locuieste in localitate. In urma cu 10 zile, mi-a trimis un SMS ca este la doctor si apoi tacere. Dupa 3 zile l-am intrebat eu cum se simte si mi-a spus ca ia antibiotice si vine la serviciu de abia saptamana urmatoare. Concediu medical nu are, pt.concediu legal nu are cerere. Tot el s-a dat de gol ca si-a rezolvat niste acte in aceasta perioada, deci m-a cam mintit. Sunt o fire concesiva dar MINCIUNA nu o accept. Intrebare: se poate desface contractul individual pe motive disciplinare? Nu este chiar prima abatere, au mai fost cateva mai marunte, dar in doar 6 luni.... Nici nu vreau sa desfiintez postul ca eu chiar am nevoie de mai multi angajati, dar persoane pe care sa ma pot baza. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2021
pauldrg, utilizator
Cel mai recent răspuns: pauldrg , utilizator 10:40, 10 Septembrie 2021
Daca a lipsit nemotivat, atunci se poate demara cercetarea disciplinara.

Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Va multumesc. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul SinziianaPaula SinziianaPaula Buna, Se poate taia salariul daca angajatul greseste ? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)