avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.cum.pot face ca tatal copipului sa aiba cat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.cum.pot face ca tatal copipului sa aiba cat mai putin ...

Buna ziua.cum.pot face ca tatal copipului sa aiba cat mai putin drept de vizita la copilll,tinand cont de faptul ca anul trecut am avut un ordin de protectie impotriva lui din cauza violentei,acum suntem in divort,sinoles de asta in 7 luni de cand suntem separati el nu a contribuit nici cu 1 leu la crestelea copilului nedandui acestiua nici acolcatia ,aceata intrand in contul lui bancar
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:37, 10 Septembrie 2021
Buna seara,

Dovediti situatia de fapt in procesul de divort si solicitati exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv.
si ce legatura are asta cu programul de vizita ?
Celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.

Copilul care a fost separat de ambii părinți sau de unul dintre aceștia printr-o măsură dispusă în condițiile legii are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu ambii părinți, cu excepția situației în care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
Instanța judecătorească, luând în considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, dacă există motive temeinice de natură a periclita dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială a copilului.
gi-jane2 a scris:

si ce legatura are asta cu programul de vizita ?

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
Mihail Croitoru, Avocat
programul de vizitare nu are legatura cu exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, asta am vrut sa zic. Nu inseamna ca daca exercita singura autoritatea, celalalt nu are dreptul la program de vizita extins.
Doamna are de cerut si dovedit ca e in interesul copilului un program mai restrans sau sub supravegherea unui tert sau cum doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua vanessa2011 vanessa2011 am o fetita de 2 ani si 7 luni ...am un act notarial de la tatal copilului ca am custodia unica exclusiva ..vreau sa stiu ce drepturi de vizita are tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie Gianina Silvana Gianina Silvana Buna ziua.Ma numesc Gianina,si tin sa precizez ca am divortat in 2014,si instanta la vremea respectiva ne-a acordat custodia comuna.Cum pot face sa detin ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)