avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare de nume pe apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare de nume pe apartament

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
In 2013 fiica mea a vrut sa cumpere un apartament,nefiind in tara l-am cumparat pe numele meu si a sotiei. Acum dorim sa il trecem pe numele ei, intrebarea este: care ar fi solutia cea mai eficienta in termeni financiari?.. care este metoda cea mai economica, daca sunt eventuale taxe sau doar eventuale plati notarile?
Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:26, 10 Septembrie 2021
Cata vreme eventualul pret declarat ar fi sub 450.000 de lei, un contract de vanzare are costuri aproximativ egale cu un contract de donatie (cu o diferenta de 5-10 lei)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce facea o procura la vremea ei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie whitecamelia whitecamelia Ce act trebui intocmit de catre bunici pentru a ceda dreptul de proprietate asupra unui imobil catre unicul lor nepot? Mentionez ca mama copilului este in ... (vezi toată discuția)
Transcriere apartament cu ipoteca pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Eu si sotul meu, locuim intr-un apartament care este pe numele mamei. Avem si un credit care are drept ipoteca acest apartament. Dorim sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie apartament ? wvf wvf Sora mamei mele impreuna cu sotul ei sunt de acord sa imi cedeze apartamentul lor(un apartament de 4 camere in Bucuresti Sector 6). Care este varianta cea mai ... (vezi toată discuția)