avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune imobiliara? dupa decesul mamei (propritar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune imobiliara? dupa decesul mamei (propritar al imobilului), ...

Uzucapiune imobiliara?

dupa decesul mamei (propritar al imobilului), este posibil ca unul dintre fii sa plateasca impozite la stat timp de un anumite an, iar instanta sa constate ca acesta poate deveni noul proprietar? La fel este posibil si cu vaduvul? (acestia nefiind casatoriti, dar detine pe CI adresa imobilului)
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:50, 11 Septembrie 2021
1. Nu. Trebuie dezbătută succesiunea.
2. Dacă defuncta l-a luat în spațiu, în timpul vieții, poate avea domiciliul acolo, pe durata valabilității actului de identitate.
Iar daca actul de identitate expira, se poate duce cu actul de proprietate pentru a se lua in spatiu (fara prezenta defunctei?) Si daca nu, inseamna ca sta ilegal la adresa imobilului?
Când expira, va trebui sa găsească un alt proprietar de imobil, dispus sa îl ia în spațiu.
Dacă dvs nu veți dezbate succesiunea pana atunci, nici dvs nu îl veți putea lua în spațiu, nefiind proprietar.
Doar prezentarea actului de proprietate nu este suficienta. Este necesar acordul expres al proprietarului, exprimat fie direct la Politie, fie prin declarație notariala.
Acum sta legal. Actul de identitate pe care îl deține acum a fost emis pe baza acordului mamei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 3 ani alex_andraaa alex_andraaa Situatia mea este urmatoarea: mama mea a murit acum 3 ani, nu a fost casatorita si eu sunt unica fiica.Am aflat de curand ca ar fi trebuit sa accept ... (vezi toată discuția)
Luare în spatiu/viză flotant Iulian M. Iulian M. Bună seara! Un coproprietar poate lua în spațiu o persoană majoră, fără prezența proprietarului? (vezi toată discuția)