Buna,am si eu o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute ca un raspuns m-as bucura tare mult.Am p vechime de aproape 3 ani pe cartea de munca si acum 9 luni am intrat in somaj.In 13 decembrie s-au incheiat cele 9 luni si am gasit un loc de munca unde imi poate face angajarea doar din 3 ianuarie.Eu as fi vrut tare mult sa am continuitate pe cartea de munca insa nu s-a putut........intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate in a face un contract cu casa de pensii pt a platii cele 2 sapt de intrerupere de pe cartea de munca ?Daca nu poate ma sfatuiti cum sa fac!va multumesc:O
Pentru solicitarea suspendarii aveti nevoie de CIM.
Va recomand sa va duceti la AJOFM si sa prezentati punctul dvs. de vedere si anume faptul ca aveati dreptul la indemnizatie inca 3 luni,nu vi s-a acordat, si urmare a incadrarii in munca vi se suspenda indemnizatia nu vi se termina perioada de acordare a acesteia.Sunt doua situatii diferite.
Buna seara,e cineva amabil/a sa ma mai lamureasca cu o problema?.La o vechime de 2 ani si 2 luni in munca ce perioada de somaj se obtine?Am citit undeva ca doar peste cinci ani se primesc 9 luni de somaj in mai putin de 5 ani se primesc 6 luni de somaj in ambele situatii aplicandu-se inca 3 luni.Asta am gasit pe net si vroiam sa stiu daca e asa sau nu ca in acest caz eu am primit din start acele 3 luni daca am avut 9,nu?Multumesc
demnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.