avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu casa de pensii

Buna,am si eu o intrebare daca vrea cineva sa ma ajute ca un raspuns m-as bucura tare mult.Am p vechime de aproape 3 ani pe cartea de munca si acum 9 luni am intrat in somaj.In 13 decembrie s-au incheiat cele 9 luni si am gasit un loc de munca unde imi poate face angajarea doar din 3 ianuarie.Eu as fi vrut tare mult sa am continuitate pe cartea de munca insa nu s-a putut........intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate in a face un contract cu casa de pensii pt a platii cele 2 sapt de intrerupere de pe cartea de munca ?Daca nu poate ma sfatuiti cum sa fac!va multumesc:O
Cel mai recent răspuns: anared , utilizator 20:04, 10 Ianuarie 2010
Pentru solicitarea suspendarii aveti nevoie de CIM.

Va recomand sa va duceti la AJOFM si sa prezentati punctul dvs. de vedere si anume faptul ca aveati dreptul la indemnizatie inca 3 luni,nu vi s-a acordat, si urmare a incadrarii in munca vi se suspenda indemnizatia nu vi se termina perioada de acordare a acesteia.Sunt doua situatii diferite.
Am inteles!Multumesc inca odata!o seara placuta!
Cu placere si asteptam feedback de la dvs. mai ales ca in situatia dvs. nu au pus in aplicare art 1 alin 2 din Ordonanta de urgenta nr. 28 din 2009.
Buna seara,e cineva amabil/a sa ma mai lamureasca cu o problema?.La o vechime de 2 ani si 2 luni in munca ce perioada de somaj se obtine?Am citit undeva ca doar peste cinci ani se primesc 9 luni de somaj in mai putin de 5 ani se primesc 6 luni de somaj in ambele situatii aplicandu-se inca 3 luni.Asta am gasit pe net si vroiam sa stiu daca e asa sau nu ca in acest caz eu am primit din start acele 3 luni daca am avut 9,nu?Multumesc
demnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este de 9 luni ? palm palm Buna ziua In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si ... (vezi toată discuția)
Somajul proaspetilor absolventi care au fost disponibilizati ContSters94053 ContSters94053 Buna ziua! Ma bucur mult ca am descoperit acest site si sper sa ma lamuresc cat mai repede. Am absolvit facultatea pe 22.06.2009 si am fost ... (vezi toată discuția)
E normal sa ma foiasca atat? GOLDANGEL GOLDANGEL de la 1 noiembrie am sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.am fost la somaj si mi-au dat un formular sa il completeze de la firmele pe unde am ... (vezi toată discuția)