avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Cum se poate anula o donatie teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Cum se poate anula o donatie teren intravilan? Părinții ...

Bună ziua!
Cum se poate anula o donatie teren intravilan?
Părinții mei acum 20 de ani,au
dat în donatie fratelui meu teren intravilan 200 metri pătrați. Tata a murit mama trăiește, suntem 3 frati,trebuie sa facem succesiunea după tata. Ce șanse am,de a ataca donatia în instanta? Dacă noi fratii avem acceași cota parte egal din mostenire?
Mulțumesc anticipat,
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: Jozsa , utilizator 18:36, 13 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce a ramas in patrimoniul tatalui, se imparte egal intre frati, mosteneste si mama 1/4, iar 3/4, impariti egal.
Nu exista motive de nulitate ale donatiei, daca va incalca rezerva succesorala, aveti sanse in reductiunea liberalitatiloir excesive, practic ii mai luati ceva din terenul ala ,valoric vorbind.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie amliw amliw Am primit 1000mp teren intravilan ca donatie cu acte notariale de la tatal meu in anul 2009, as vrea sa incep constructia unei case pe acel teren, intrebarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare in legatura cu un act de donatie Andrei2426 Andrei2426 Buna seara am o intrebare in legatura cu un act de donatie eu am primit casa si fratele meu a primit un teren poate ataca donatia dupa moartea parintilor sau ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa cristi0512 cristi0512 Buna seara .In legatura cu o mostenire pe care tatal meu urmeaza sa o primeasca ,mentionez faptul ca ei sunt 3 frati(el + 2 surori ) .Tatal lui a murit in ... (vezi toată discuția)