avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare usa termopan spatiu comun bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare usa termopan spatiu comun bloc

Eu stau intr-un bloc care are culoare largi si lungi. Apartamentul meu este in capatul culoarului, dupa lift. In fata mea mai este un alt apartament.
Acum 3 ani noua ne-a fost furata o Bicicleta cumparata de 1 spatamana, si care costa destul de mult, din fata usii. Bicicleta era prinsa in perete cu lant. Atunci am facut sesizare sa se puna camere de luat vederi pe casa scarii, dar vecinii nu au fost de acord. Mai mult, am cerut imagini de pe camerele video de afara, de la administratorul complexului rezidential, dar am constat ca ele nu functioneaza.

De la lift, spre usa apartamentului meu, find o suprafata destul de mare , se putea inchide cu o usa . Dar atunci nu am facut niciun demers pentru a inchide cu usa zona respectiva.
in luna august, sotul meu s-a intalnit cu presedintele de bloc( care sta deasupra noastra, la un etaj superior). Din discutii, presedintele a spus ca el, impreuna cu vecinul din fata lui, tocmai si-au inchis cu usa spatiul comun(cum am specificat mai sus)
Sotul meu cand a aflat , i-a specificat ca am vrea si noi sa facem la fel. Presedintele si-a dat acordul verbal si a relatat ca ar trebui vorbit cu vecinul din fata (sa fie de acord) si sa dam 3 chei la asociatie si vecini . Nu a specificat nimic legat de vreun act in acest sens.
Noi am vorbit cu vecinii din fata si au fost de acord sa punem usa.
Ulterior, au fost conversatii pe whatsapp cu presedintele, legate de firma care a facut si montat usa, de cheile pe care sa le dam la asociatie. Practic a fost un…
Mentionez ca in interiorul usii sunt apometrele si robinet de apa (pentru femeia de serviciu). In ceea ce priveste robinetul de apa, am discutat cu presedintele sa facem prelungire a tevilor pana in fata usii puse de noi, sa nu fie probleme (a fost de acord sa facem lucrarea pe banii asociatie).
Vineri, sotul meu a iesit la cumparaturi dupa-amiaza si s-a trezit cu un vecin mai in varsta , care sta pe acelasi etaj cu noi. Acesta il acosteaza si doreste sa il intimideze( adresandu-i-se necuviincios ,, cine te crezi ba, esti smecher, cine ti-a dat acordul pentru usa…si alte de acest gen…). Sotul meu a incercat sa prezinte speta cu presedintele dar era prea recalcitrant sa asculte si sa inteleaga. Cu siguranta nu ii convenea usa si gata…Si a amenintat ca va face sesizare pentru desfiintarea usii.
Intre timp, ieri am primit de la Presedinte notificare sa desfiintam aceasta usa in termen de 48 ore. Cum sa procedez in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
desco42, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:17, 14 Septembrie 2021
nu prea aveti de ales....acel spatiu este comun si nu aveti voie sa-l modificati fara acceptul tuturor proprietarilor din bloc
practic trebuie sa aduceti spatiul comun la starea initiala
Raspundeti presedintelui ca usa o desfiintati odata cu a lui. Daca e deja desfiintata, o eliminati si dvs., motivul v-a fost expus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culori stas gi-jane2 gi-jane2 Buna seara, exista norme care sa oblige sa vopsesti cu vopsea gri, usa liftului ? Pot sa vopsesc teava de gaz care traverseaza palierul, cu alb ? (vezi toată discuția)
Bloc- usi montate care nu respecta regulamentul isu locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa. La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze \"mai bine\" ... (vezi toată discuția)
Aprobari inchidere parte comuna bloc carmensorin carmensorin Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti la parter, intr-un bloc de opt etaje, pe partea unde locuiesc nu este lift si doresc sa inchid impreuna cu vecinul partea ... (vezi toată discuția)