avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Majoare preț înăuntrul termenului de preț fix
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Majoare preț înăuntrul termenului de preț fix


Bună ziua,
Aș avea nevoie de un sfat : am 4 contracte de furnizare EE și GN din 10 februarie 21 cu pretul fix 12 luni. Pe 27 august am primit două notificări prin care furnizorul mă anunță că din cauză că s-au modificat condițiile tehnico- economice inițiale începând cu întâi octombrie prețutile se vor majora cu cca. 230% , mai exact 220 la GN ș 557 la EE. În contract și în condițiile generale de livrare nu s-au definit /listat niște condiții tehnico--economice de la acea dată în schimb există un art. care permite majorarea prețului dacă se modifică condițiile tehnico-economice inițiale și un altul în care eu declar că mi s-au pus la dispoziție toate informațiile pe care le-am cerut și că sunt de acord cu cele prevăzute în contract în cunoștiință de cauză. În această situație m-aș putea adresa instanței să constate nulitatea absolută a acelui articol ref. la conditiile tehnico economice? Am vreo șansă ? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
ludo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:42, 14 Septembrie 2021
Eu as merge cu o plangere la ANRE si vedeti ce va spun dumnealor.
Daca aveti castig de cauza la ANRE aveti mari sanse in instanta.

Am inteles ca unele firme au fost amendate pentru asta, ca a pus consumatorul sa suporte toata aceasta crestere si el nimic*.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie ascensor iuly67 iuly67 In iulie 2007 am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui ascensor de persoane pentru o scara de bloc, termenul de livrare si executie era in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatii comune mira55 mira55 Contractul de inchiriere spatii comune incheiat anterior intrarii in vigoare a Legii 196/2018 mai este valabil in prezent? Avand in vedere faptul ca s-au ... (vezi toată discuția)