avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce-mi scapa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce-mi scapa?

am primit o mostenire care nu are decat o latura la strada iar acea latura fiind pe malul lacului cand creste apa nu mai am cum sa ajung la casa decat cu barca. la un moment dat au fost 2 cai de acces pe celelalte laturi dar inca din anii 80 vecinii au inchis acele cai. am fost la primarie si spun ca nu au ce sa faca ,cu toate ca le-am zis ca strazile sunt in administrarea dumnealor. la ei in PUG(care este din 1995)apare o strada insa acea strada este lasata de mai multi mostenitori ai terenului vecin si au lasat-o doar pentru ei ca fiecare mostenitor sa ajunga la partea lui iar mie nu-mi dau voie sa circul pe ea ca spun ca este terenul lor si le dau dreptate.
am fost si la OCOTA dar cei de acolo mi-au zis ca hartile vechi nu mai exista ca s-au inundat si nu ma pot ajuta.
un alt vecin care a cumparat teren in partea de sud cu toate ca am fost si cu persoane care au confirmat ca cei care i-au vandut terenul au inchis strada nu este de acord sa-mi dea cale de acces iar eu nu stiu cum sa procedez ca tulburare de posesie nu e si nu-mi dau seama cum sa procedez si pe cine sa actionez eventual in instanta
Nu-i tulburare de posesie, asa-i. Sunteti in plin civil.
Avand in vedere ca nu va sfatuiesc sa va reprezentati singur interesele in instanta, cel mai bun sfat pe care pot sa vi-l dau este sa va cautati un avocat si sa purcedeti la procedura litigioasa.
Bafta la pescuit!
~ Conținut șters la cerere ~
un alt vecin care a cumparat teren in partea de sud cu toate ca am fost si cu persoane care au confirmat ca cei care i-au vandut terenul au inchis strada nu este de acord sa-mi dea cale de acces

Nu e necesara iesirea din indiviziune.Insa , in vederea stabilirii servitutii legale a drumului infundat, adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul act se considera cel legal ? doberv doberv am un titlu de proprietate pe care scrie clar ca la sud ma invecinez cu \"drum stradal\" problema e ca in urma cu multi ani acel drum a fost inchis si eu nu ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog!! nou roberto33 roberto33 buna, ma numesc R.B. am 33 de ani sunt din cluj napoca si as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu cazul meu, pe care o sa il descriu in cele ce ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere petete petete Buna ziua, Exista doua parcele alarurate pe care sunt mai multi proprietari.Initial printre cele doua parcele trebuia sa fie un drum de 6 lasat de toti ... (vezi toată discuția)