avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara In data de 08.09.2021 am primit amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara In data de 08.09.2021 am primit amenda pentru extintor ...

Bună seara
In data de 08.09.2021 am primit amenda pentru extintor expirat
In procesul verbal scrie că am fost sancționat conform actului normativ
OUG 145/2002 articol sancționare 100/1/13 din actul normativ OUG 145 /2002,eu am citit și nu scrie nimic în aceste articole de extintor expirat scrie doar omologat
Scrie in p.v. că pot face contestație la judecătoria sectorului 5,pot face contestația online
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:18, 17 Septembrie 2021
Prima observatie este ca vorbiti, de fapt, de OUG 195/2002.
A doua e ca nu va opreste nimeni sa contestati PV de contraventie, la judecatoria din sectorul 5 :
[ link extern ]
Nu stiu cum intelegeti dvs. operatiunea de omologare, dar cred ca in procesul de omologare se specifica si cit e valabila (producatorul garanteaza performanta) o anumita stare tehnica a acelui produs omologat, dupa care ar trebui sa urmeze o verificare periodica, pentru a readuce acel produs la starea initiala sau a certifica faptul ca e in aceiasi parametri initiali.
De exemplu, daca esti "prins" de radar, sau de "alcoolmetru", imediat, in contestatie, ai grija sa ceri ca politia sa prezinte buletinul de verificare metrologica periodica in termen. Cele doua testere sunt omologate, dar nu pe viata. Asa e si cu extinctorul, pe el e scrisa o perioada de valabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. am o contestatie pentru ... goldieczr goldieczr Buna ziua, doua intrebari scurte: 1. Am o contestatie pentru radar. Cum pot sa fac rost de inregistrarea video? (in contestatie este mentionat ca judecata sa ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat ... cyan cyan Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic? Potrivit art. 6 -OUG 195/2002 19. mijloc tehnic certificat - ... (vezi toată discuția)