avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna City Insurance
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna City Insurance

Buna ziua!
La trei zile dupa ce am cumparat o masina de la un proprietar din RO am avut un accident (a intrat unu in spatele meu la semafor).
Problemele sunt mai multe, dar o sa enumar doar doua din ele:
1. O sa-mi mai repare cei de la city masina?
Am deschis dosar de dauna in aceeasi zi, in doua maxim trei zile am reusit sa adun cam tot ce a fost nevoie pentru a duce masina in serivce (reprezentanta fiat, nu ma intereseaza decat sa imi repare masina si fara sa alerg eu dupa piese, nu sa iau mai multi bani decat face reparaia in sine). La service mi s-a facut o reconstatare in care cei de acolo mi-au zis ca o sa incerce sa ceara piesele pe original (dupa insistentele mele) si fix in aceeasi zi primesc un telefon de la ei in care mi se spune ca din toate piesele (portpagaj, bara spate, ornament evacuare finala si un scut micut) toate v-or fi originale mai putin bara (dupa ce au vazut ca nu prea sunt de acord cu acea bara mi-au precizat ca este de buna calitate chiar daca e ceva aftermarket, dubios...), dupa cateva zile in care am alergat la mai multe service-uri si toate celelalte mi-au recomantat sa merg pe varianta pe care am plecat deja ce e cea mai buna si sa accept acea bara ca una pe original nu o sa primesc am revenit cu un telefon la ei si mi-am dat acordul pentru reparatie. In momentul de fata, dupa 3 saptamani, revin cu un telefon la service si mi se spune ca dosarul inca nu a fost aprobat "ce?!". Sun la cel cu care am deschis dosarul, cer informatii, de aici aflu ca "cei de la bcururesti" trebuie sa aprobe acum solicitarea facuta de service, oferta pentru care deja am batut palma (sau cel putin asa am crezut eu) se pare ca inca nu a fost aprobata de ei, ei care nu raspund la telefon (sunt 5 numere de telefon pe site-ul oficial, din 5 nu se raspunde la nici unu). Cum vine asta, nu inteleg? Cat trebuie sa mai merg cu masina busita pana mi-o repara cu ce piese vor ei sau mi-o mai repara?!

2. Cand am deschis dosarul de dauna cei de la asigurare mi-au cerut ca contractul de vanzare cumparare sa fie stampilat de primarie (sa fie luata in evidenta pe numele meu). Daca vand acum masina (pe numele unui parinte) pentru a o putea inscrie si la politie si sa-i fac toate demersurile este posibil sa aiba alte motive de comentat si sa ma puna sa alerg dupa "x" documente, poate unele pe care nu o sa am de unde sa le mai scot? Nu m-as mira sa primesc o replica de tipul "Nu mai respectati conditiile pentru a putea fi despagubit"

Multumesc!

P.S. in tot acest timp pot lasa masina mea in service pana vin piesele si mi-o repara pentru alta de la ei, sa le umfle putin factura poate asa se misca mai repede (masina este functionala)
Cel mai recent răspuns: remus0597 , utilizator 12:19, 17 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Sper ca am fost destul de explicit referitor la faptul ca cei de la service au făcut solicitarea de după reconstatare și teoretic a fost aprobata dat nu a fost aprobat dosarul din câte am înțeles eu "?!?!". Ma gândesc ca lor le este frica sa comande piesele/sa mi repare mașina pana nu primesc ceva sigur de la asigurare pe motiv ca nu vor primi banii
Am sunat azi la service pentru a întreba daca au mai aflat ceva despre piesele mele. Mi s a spus ca o parte din ele au venit, trebuie sa mai apară câteva și urma sa ma anunțe sa facem programarea pentru a întra în service (bineinteles acea bara e aftermarket).
Intrebare: Piesele care v-or fi puse pe mașină nu le comanda service-ul după care le trimite factura pentru decontare? Mi-au spus ca cei de la city trimit ei piesele, asa procedează city.

Am cerut o mașină la schimb pana când mi-o repara pe a mea, răspunsul lor a fost ca nu au mașina în acest moment și ca oricum nu asigurarea era cea care își asuma asta (nu asigurarea le plătește lor închirierea mașinii pentru mine). Asa o fi?

Dacă vorbesc cu un avocat sa rezolve tot cazul acesta ar fi o idee buna sau o cheltuiala inutila?
Nu îmi cunosc foarte bine toate drepturile și nici nu știu cu cine sa vorbesc ca să se rezolve totul cum trebuie, dar ma cam simt tepuit...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie pe asigurare casco alexandru3060 alexandru3060 Buna ziua, Am asigurare Full casco fara fransiza . Am avut un incident , am fost cu masina la constatarea daunelor din care au rezultat bara fata si grila ... (vezi toată discuția)
Pagubit accident rca ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, In urma unui neferecit eveniment m-am ales cu bara fata a masinii zgariata si strapunsa cu o gaura de diametrul glontului, pe toata grosimea ... (vezi toată discuția)
Dosar casco Mihai.Catalin96 Mihai.Catalin96 Buna ziua. Am ajuns la capatul rabdarii, am stat cu masina 2 luni ca sa primesc un accept de intrare in reparatie si ce credeti, ei mi-au dat aprobare pentru ... (vezi toată discuția)