avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Am o casa +teren din partea mamei rămase ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Am o casa +teren din partea mamei rămase în,,aer" ...

Bună ziua ! Am o casa +teren din partea mamei rămase în,,aer" să zic așa. Problema consta in felul urmator: pe acel teren +casa există un titlu de la bunica rămas unde din cauza unor divergențe între frați (mama cu unchii mei) nu s-a reușit dezbaterea succesiunii.Acum toți frații mamei sunt decedați iar casa +terenul in primărie sunt trecute pe mama ,ea plătind taxele și impozitele.Am fost la mai mulți notari acum mult timp și au zis că nu se merita efortul deoarece trebuie semnătura de la toți verii mei iar lucrul asta este imposibil de facut, deoarece fiecare e plecat și sunt multi la numar. Întrebarea este ; Mama fiind ultima in viata nu se poate face un act pe ea singură fără semnătura din partea verilor? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:40, 18 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.
trebuie dezbatuta succesiunea...
Aceasta se poate face si pe calea unei actiuni in instanta. Se va face citarea verilor, prin mica publicitate. Si la final se va pronunta o hotarare care sa tina loc de certificat de mostenitor.
Nu se poate, fara semnatura si de la ceilalti mostenitori.
Trebuie sa mergeti la instanta sa va cereti drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune manuela39 manuela39 Buna ziua , As dori sa aflu cativa pasi pe care trebuie sa-i urmez cu referire la succesiunea in instanta / succesiunea la notar . Parintii mei au decedat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ElenaVartic ElenaVartic Buna Am nevoie de un sfat. Bunica mea a murit in 1990 lasand un testament prin care lasa unica mostenitoare pe mama mea. Cei 2 frati ai mamei mele au scos ... (vezi toată discuția)
Ce este de fapt succesiunea? roxana.mv roxana.mv Casa parintilor mei a fost mostenita.in acte figureaza ca proprietar bunicul meu(pe linie paterna) atat el cat si bunica mea au decedat.Tatal meu mai are un ... (vezi toată discuția)