avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Rog cumunitatea sa ma ajute cu niste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Rog cumunitatea sa ma ajute cu niste raspunsuri. Situatie: ...

Buna ziua,
Situatie: Mama vrea sa cumpere un apartament pentru unicul fiu, cu banii stransi/economisiti din munca ei. Tatalui, pentru ca are viciul jocurilor de noroc, nu vor sa-i spuna, acesta fiind foarte recalcitrant si violent verbal. Deasemenea, mama doreste sa fie coproprietar impreuna cu fiul, 50-50, al apartamentului. Deci nu vrea ca apartamentul sa fie doar pe numele fiului ei.
Intrebare: Daca se face contractul de vanzare-cumparare cu proprietari 50-50 mama si fiul, are vreun drept tatal? Sau cum sa faca in asa fel incat tatal sa nu aiba nici un drept?
Rog comunitatea sa ma ajute cu niste raspunsuri.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
Ioanazax, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:00, 18 Septembrie 2021
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate a fi bunuri comune.
Deci, daca mama va cumpara acel apartament in timpul casatoriei, chiar daca va fi doar 50% aceasta cota va fi bun comun cu sotul.
O solutie ar fi sa mearga impreuna cu sotul la notar si sa faca, impreuna, o declaratie de separarea bunurilor.
... dar, avand in vedere viciile lui, nu cred ca el va fi de acord sa faca o astfel de declaratie.
O alta solutie ar fi divortul. ... dar, cu siguranta mama nu ia in considerare acest lucru.
o alta solutie e sa cumpere fiul numai pe numele lui si sa ii acorde mamei drept de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref mostenire sot Constantina1981 Constantina1981 Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si ... (vezi toată discuția)
Este necesara prezenta ambilor soti la semnarea actului de vanzare-cumparare??? octavr octavr Buna ziua, Mama mea ar dori ca in aceasta iarna sa achizitioneze un apartament numai cu banii castigati de ea. Intrebarile mele ar fi: 1. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)
Divorț - drept partaj 1Andreea 1Andreea Bună seara! Se dă următoarea situație: Soția, Andreea, a inițiat acțiunea de divorț pe data de 15.01.2016. Pe data de 15.02.2016 (divorț ... (vezi toată discuția)