avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In ce conditii pot cere stramutarea unui dosar ? Am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In ce conditii pot cere stramutarea unui dosar ? Am ...

Buna ziua.
In ce conditii pot cere stramutarea unui dosar ? Am un dosar cu penalitati pentru neindeplinirea obligatiei de a face si am suspiciunea ca nu mi se va da cistig de cauza.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 19 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strămutarea se poate solicita pentru motiv de bănuială legitimă sau de siguranță publică.

Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului, calității părților ori unor relații conflictuale locale.

Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)
Schimbare tribunal judecare apel Claudiu_R Claudiu_R Buna ziua, As dori o recomandare privind oportunitatea schimbarii tribunalului unde se judeca apelul, tinand cont ca am castigat pe fond, partea adversa ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare - magistratul este afin cu ginerele uneia dintre parti leusan leusan daca cer strmutarea unei cauze civile pe motiv ca magistratul(carea fost judecat la judecat locaLla iar acum este la tribunal--dar instantele se afla in ... (vezi toată discuția)