Eu și fratele meu trebuie sa participam la succesiunea de la bunicii din partea tatălui alături de matusa noastră ,tatăl nostru fiind decedat. Locuiesc in străinătate și vreau sa cedez partea mea fratelui meu. Cum trebuie sa procedez?
De altfel eu am făcut o intelegere (doar verbala) cu fratele meu, eu ii cedez partea mea de la tata iar el îmi cedează partea lui de la mama.Se poate face o intelegere notariala între noi? Trebuie sa precizez faptul ca parintii nostri sunt divorțați , mama noastră este încă in viața (ea are moștenirea primită de la părinții ei). Va multumesc
Fratele dvs nu are cum sa va cedeze absolut nimic,atât timp cât succesiunile se dezbat după deces.Poste mama dvs vinde tot,poate lasa un testsment unei alte persoane,e de văzut.Nu dati vrabia din mana cum spune un proverb..
Nu se poate.
1. Nu existe institutia "cedarii:
2. Renuntarea la o succesiune este pura si simpla. Nu in favoarea cuiva.
Daca vreti sa va impartiti bunurile cu matusa si cu fratele, trimiteti o procura de la Ambasada sau Consulat, prin care imputerniciti o alta persoana sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii, rameneti mostenitor, dupa care faceti partajul