avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Eu și fratele meu trebuie sa participam la succesiunea de la bunicii din partea tatălui alături de matusa noastră ,tatăl nostru fiind decedat. Locuiesc in străinătate și vreau sa cedez partea mea fratelui meu. Cum trebuie sa procedez?
De altfel eu am făcut o intelegere (doar verbala) cu fratele meu, eu ii cedez partea mea de la tata iar el îmi cedează partea lui de la mama.Se poate face o intelegere notariala între noi? Trebuie sa precizez faptul ca parintii nostri sunt divorțați , mama noastră este încă in viața (ea are moștenirea primită de la părinții ei). Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
11111111, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:18, 20 Septembrie 2021
Fratele dvs nu are cum sa va cedeze absolut nimic,atât timp cât succesiunile se dezbat după deces.Poste mama dvs vinde tot,poate lasa un testsment unei alte persoane,e de văzut.Nu dati vrabia din mana cum spune un proverb..
Nu se poate.
1. Nu existe institutia "cedarii:
2. Renuntarea la o succesiune este pura si simpla. Nu in favoarea cuiva.

Daca vreti sa va impartiti bunurile cu matusa si cu fratele, trimiteti o procura de la Ambasada sau Consulat, prin care imputerniciti o alta persoana sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii, rameneti mostenitor, dupa care faceti partajul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
renuntare in favorem-succesiune furtd furtd buna ziua as dori sa stiu daca in cazul unei succesiuni intre 2 frati (1/2)si o matusa (1/2), (eu fiind unul din frati), in cazul in care renunt la succesiune ... (vezi toată discuția)