Intenționez să trimit instituției parchetului de pe lângă judecătoria X o adresă prin care să solicit a se retine ca domiciliu procesual un hotel din localitate la care rămân peste noapte destul de frecvent când ajung în țară. Este legal și acceptabil din punctul de vedere al procurorului care investighează cauza?
De menționat că am o adresă de domiciliu in țară, dar la acea adresă nu mai locuiește nimeni, de ani de zile, proprietatea nu este în folosință, deci nu am oe nimeni acolo care să ridice și să îmi trimită mai departe corespondența.
Mulțumesc.
Indicat ar fi la un cabinet de avocat,ruda,prieten etc.Banuiesc ca la hotel ati vorbit,dacă aveți garanția că va păstrează corespondenta e în regulă.Domiciliul se poate alege oriunde precizați în cererea către procuror adresa respectivă și indicati eventual si adresa dvs de mail..
Ma gândeam sa mentionez hotelul pentru ca pe aceasta cale am posibilitatea de a primi corespondenta adresată de către organele de cercetare, respectiv instanță, prin retrimitere, într-un timp relativ scurt (câteva zile). O sa îmi exprim dorința de a fi citat, audiat (dacă e cazul) și prin telefon, respectiv email, dar mă gândeam ca ar fi bine (și probabil indicat) sa ofer autorităților si o cale (cât mai facila) pentru expedierea fizica a eventualelor documente pe care procedura le cere a fi comunicate prin corespondenta poștala.
Iau, desigur, in considerare, și timpul necesar respectivei corespondente, pentru a ajunge la adresa mea de rezidență, in idee in care nu as vrea sa se interpreteze in defavoarea mea faptul ca furnizez o adresa din străinătate cu scopul tergiversării procedurilor, șamd.
(2) Dacă persoana citată locuiește într-un imobil cu mai multe apartamente sau într-un hotel, în lipsa persoanelor arătate la alin. (1), citația se predă administratorului, portarului ori celui care în mod obișnuit îl înlocuiește.
(5) În cazul când persoana citată locuiește într-un imobil cu mai multe apartamente sau într-un hotel, dacă în citație nu s-a indicat apartamentul ori camera în care locuiește, agentul este obligat să facă investigații pentru a afla aceasta. Dacă investigațiile au rămas fără rezultat, agentul afișează citația pe ușa principală a clădirii, încheind proces-verbal și făcând mențiune despre împrejurările care au făcut imposibilă înmânarea citației.