avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... -- Drept de proprietate dupa succesiune --
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

-- Drept de proprietate dupa succesiune --

Buna ziua,

Va relatez pe scurt urmatoarea situatie.

Parintii mei, in timpul casatoriei lor, au construit o casa de vacanta in Judetul Dambovita, fara autorizatie de constructie pe terenul tatalui meu (acesta neavand cadastru si intabulare facuta, fiind o mostenire din partea tatalui lui, urmand a se face la un moment dat si actele pentru teren si casa).

In urma cu 2 ani, tatal meu a decedat, facand impreuna cu fratele si mama mea succesiunea pe bunurile tatalui meu, mama renuntand la mostenire/succesiune in favoarea noastra.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Daca se fac actele pe casa de vacanta din Judetul Dambovita, casa construita de ambii parinti in timpul casatoriei lor, mama mai are vreun drept de proprietate asupra ei, in conditiile in care a renuntat la succesiune/mostenire?

Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
cteodorescu1987@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:03, 22 Septembrie 2021
Are, pentru ca asa cum ati afirmat, casa de vacanta a fost construita in timpul casatoriei, deci este bun comun al ambilor parinti.
Mama a renuntat doar la cota parte ce i-a revenit in calitate de sotie, din jumatatea tatalui.
Dar mai are si jumatatea ei de drept din imobil, fiind in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama ramasa vaduva Marica_sz Marica_sz Bună ziua, Pe scurt prezint situația actuală: Tata a murit în 1986 august, în decembrie a avut loc succesiunea , la care în mod normal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mine58 mine58 Am urmatoarea situatie : Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013. Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)