avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi are un tata care de 10 ani nici nu s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi are un tata care de 10 ani nici nu s-a obosit sa-si vada copilul?

Am o fetita de 12 ani pe care am crescut-o foarte greu in romania,pana acum un an cand am venit in norvagia la un servici foarte bun.De 6 luni este si ea aici cu mine,dar imi este frica sa mai merg cu ea in tara pentru ca tatal ei natural s-ar putea sa-si aminteasca acum ca are o fetita si sa ne faca probleme.eu sunt divortata de el si am decizie definitiva de cresterea minorei de la 2 ani.el are drept de vizita o zi la doua saptamani,dar nu a vizitat-o decat o data la cativa ani cand eram in tara.Eu sunt recasatorita de 2 ani iar actualul sot ar vrea sa o treaca pe fetita pe numele lui ca sa avem toti acelasi nume iar acel tata care e tata doar biologic sa nu mai fie ca o umbra in viata copilului.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 14:24, 10 Ianuarie 2010
Reveniti fara teama in tara, detineti custodia copilului si aveti exercitiul drepturilor parintesti. Ii puteti permite tatalui sa isi vada copilul, are acest drept, insa, daca doriti sa rezolvati problema cu privire la adoptia de catre actualul dvs. sot a fetitei, va trebui sa va intelegeti cu tatal biologic, deoarece, fara acordul acestuia nu veti putea reusi in acest demers.
Legally are dreptate! Incercati o impacare cu fostul sot si o relatie cat de cat normala! In fond nimeni nu poate sa schimbe faptul ca el este tatal natural , deci faptul ca a fost dezinteresat timp de 10 ani de copil nu inseamna ca poate face ceva in afara de faptul ca are acel drept de a-si vizita copilul!B-)
din pacate,un tata neinteresat de propriul copil ,chiar si dupa 10 ani , are aceleasi drepturi ca si in prima zi, cand,prin hoatararea de divort ramasa definitiva si irevocabila, fetita a ramas in custodia dv.
sunt si eu intr'o situatie similara cu a dv, dar nu'l vad pe TATA, dupa 10 ani de absenta , sa isi aduca dintr'o data aminte ca are un copil, in cazul meu 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Daca fetita refuza sa isi vada mama naturala? carina67 carina67 fetita sotului meu din prima casatorie refuza sa isi vada mama naturala conform hotararii custodie, ce se poate intampla?cine poate obliga copilul sa nu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume cristina1112 cristina1112 Buna ziua, am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de ... (vezi toată discuția)