avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog mult sa-mi raspundeti daca un drum privat cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog mult sa-mi raspundeti daca un drum privat cu drept de ...

Va rog mult sa-mi raspundeti daca un drum privat cu drept de servitute de trecere pentru mai multe imobile poate fi considerat ca drum public.
Totodata va rog sa-mi raspundeti daca unul dintre cei care au dreptul de servitute de trecere poate efectua lucrari la drum fara autorizatie fara proiect, provocind distrugeri la conductele de apa si daca exista o sactiune in acest sens. Va multumesc. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:36, 23 Septembrie 2021
1. Da, domnule, poate fi considerat, va adunati cu totii si il considerati "drum public",
doar ca consideratia nu va produce efecte juridice, in rest nu este nicio problema.
2. Teoretic nu poate, insa daca a avut omul o urgenta, ce era sa faca?
Sanctiunea pentru distrugerea din culpa este sa ca trebuie sa repare paguba si eventual sa achite daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)
Problema servitute de trecere magyari magyari Acum aproximativ 2 ani ne-am construit o casa, intr-o zona rezidentiala. Atunci ni s-a promis ca drumul din fata casei va fi proprietatea comuna a celor 4 ... (vezi toată discuția)
Tranzactia nefinalizata duce la anularea acesteia? LAURA4628 LAURA4628 In urma unei tranzactii notariale , un vecin a vandut 144mp teren pe care s-a obligat sa edifice un drum pietruit cu trepte si o conduct de apa , in schimbul ... (vezi toată discuția)