avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Plata cateringului si educatoarelor pe o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Plata cateringului si educatoarelor pe o asociatie de parinti.

Buna ziua,
Incercam si noi sa infiintam o asociatie de parinti pentru Afterschool in vederea ajutorarii copiilor la plata cateringului si educatoarelor. Intrebarea mea este legata de plata lunara a acestor taxe, taxa pentru catering, respectiv taxa educatoare. Fiecare parinte va depune lunar aceste doua sume de bani, care sunt taxe si se incadreaza la venituri impozabile, chitantele respective sunt jurnalizate in acte de casa, si se vireaza banii in contul asociatiei? Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns pana ne pornim incet incet
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:05, 18 Octombrie 2021
Fiecare membru al asociatiei de parinti va plati lunar o cotizatie de membru a carei valoare e stabilita anual de catre adunarea generala a sociatiei paritilor si incasata in numerar cu chitanta sau in contul bancar al asociatiei. Aceasta suma de bani care se aduna e venit neimpozabil pentru asociatie si se inregistreaza in registrul de casa daca incasarea se face cu chitanta.
Tot ca venit neimpozabil pentru asociatie se considera a fi si sponsorizarile de la firme si banii din 3,5% directionati cu formularul 230 de catre persoanele fizice din impozitul pe venitul din salarii si de cele care depun declaratia unica.
Abia din toti acesti bani care se pot aduna la asociatie, pot fi acoperite unele cheltuieli pentru copii, ca sponsorizare.
Fiecare parinte intentioneaza sa isi plateasca lunar cateringul si educatoarea pentru copilul lui, aceasta pe langa cotizatiile de membru, de asta intrebam ca sunt percepute ca taxe si sunt considerate venituri impozabile. De exemplu la sfarsit de luna o sa vina sa pleasca pe septembrie 11 lei/zi X 22 de zile lucratoare catering per copil, la fel si la educatoare.
Nu e venit impozabil si nici nu il incasati separat fata de cotizatia lunara. Deci va fi de incasat valoarea cotizatiei pe care o incasati pana acum+ 11 lei/zi X 22 de zile lucratoare catering per copil + la fel si la educatoare. O rotunjiti la o valoare mare ca sa acopere eventualele diferente de pret de la o luna alta. Si o denumiti tot cotizatie lunara.
in acest caz trebuie sa vedeti cine ce contract cu cine are... pe educatoare o plateste asociatia? E salariata asociatiei, sau cum? Ca asociatia ar putea fi si mandatar al membrilor, sa adune banii fara sa devina ai ei.... Sa fie considerata prestator de servicii pentru proprii membri ar putea ridica probleme de legalitate apropo de cerinta ca activitatea economica sa fie doar subsidiara celei nonprofit,,, plus dezavantajul fiscal despre care ati fost deja atentionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de membru asociatie sportiva ella2389 ella2389 Buna ziua. Din nou va solicit ajutorul. Daca un club sportiv percepe o taxa de membru, se considera activitate economica? Ce inregistrari contabile efectueaza ... (vezi toată discuția)
Adeziune asociatia de parinti din gradinita Anemarie84 Anemarie84 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Asociatie de parinti ai unei gradinite,nou infiintata,unde lucrurile nu sunt inca f clare. Asadar,parintele care are mai ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala prin care o asociatie pentru plata contabil arov arov Buna ziua! Care este baza legala prin care o asociatie pentru gradinita poate cere bani parintilor pentru plata salariului contabilei si plata sumei pentru ... (vezi toată discuția)