avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topo intr-un proces civil aflat pe rol din ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topo intr-un proces civil aflat pe rol din mai 2005

-expertul tehnic numit de instanta a efectuat masuratorile terenului acum un an si jumatate dar nu a depus nici pana-n prezent lucrarea in instanta
-m-am adresat tribunalului de jumatate de an pentru a interveni pe langa asociatia judeteana a expertilor tehnici pentru a depune expertiza nu am primit nici un raspuns
-din 2007 procesul civil se amanat de zeci de ori
-avocata pe care am angajat-o spune ca nu are ce face si ca sa asteptam?!
-ce este de facut?
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
virgilmarian, utilizator
Expertul va explica instantei (nu partilor) motivele pentru care nu poate efectua expertiza in termenul stabilit solicitand acordarea unui nou termen.
-instanta nu are interesul de a rezolva cazul intr-un timp rezonabil de aceea la fiecare termen amana procesul pe motiv ca nu a fost depusa expertiza, fara a stabili un termen si a analiza cauza nedepuneri pana in noiembrie 2009 amanarea se facea lunar,iar de atunci amanarea se face pentru 90 zile
-instanta a spus ca a amendat expertul pentru nedepunerea lucrari in anul 2008 dar fara nici un rezultat
-avocata nu actioneaza in nici un sens pentru ca am observat ca procesul fiind intr-un oras de provincie nu vrea sa supere instanta (si momentan este in maternitate
-obiectivul principal al procesului este un teren expropriat pentru care experta topo nu a facut masuratorile acestea si lucrarea sau facut inainte de construirea autostrazi lucrare pe care am depus-o la dosar
Eu v-as sfatui sa cautati un expert dumneavoastra, problema e generala, sunt cativa experti si fiecare poate sa vina cu o lista de 100 de expertize in lucru si sa refuze in instanta efectuarea expertizei , dar nu cred sa nu gasiti unul mai "liber".
Stimate Virgil Marian, ati incercat sa luati legatura cu expertul desemnat de catre instanta? Ce spune? De ce nu face lucrarea? De ce nu insistati pe langa expert sa grabeasca efectuarea lucrarii?
-am luat legatura de nenumarate ori cu experta topo care intamplator locuieste cu mine in a cartier si mi-a argumentat nedepunerea lucrari dupa cum urmeza:
-dupa data de 22.10.2009 cand a a fost numita de instanta mi-a argumentat ca nu poate face lucrarea ca este iarna unele terenuri fiind in extravilanul localiatati dar se poate ajunge cu orice autoturism fiind la drum judetean.
-a venit si primavara si la inceputul verii in 8.06.2oo8 a efectuat masuratorile
-toata vara a spus ca pleaca in germania
-ca nu are timp trebuie sa ingrijeasca nepotii
-toamna a spus ca va face lucrarea ' lucru ce nu s-a intamplat
-a spus ca este obosita ca vine tarziu de la serviciu
-de nenumarate ori nu mi-a raspuns la telefon
-in ultimul timp mi-a fost mie jena sa o mai sun credeam ca se va hotari sa faca lucrarea dar degeaba?!!!
sunt hotarat sa o sun zilnic la telefon cu riscul de a nu-mi mai raspunde cum am mai patit eu stiind orele cand poate fii gasita acasa
ce as putea sa mai fac?!!!!!!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea si eu o nelamurire legata de expertizele dintr-un ... p649 p649 Buna ziua, As avea si eu o nelamurire legata de expertizele dintr-un proces civil. La termenul anterior instanta a pus in vedere partilor sa achite onorariul ... (vezi toată discuția)
Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. după aproximativ ... Anonimus@ Anonimus@ Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. După aproximativ un an de zile de când expertiza tehnica a fost dispusa de instanță, fiind achitată în termen ... (vezi toată discuția)
Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a cerut-o pe a 6-a. ce se întâmplă dacă nu termină expertiza? valentin6768 valentin6768 Expertul a avut pana acum 5 amanari pentru data de 21.02.2019 a cerut un nou termen.(6)daca nu termina expertiza ce se intampla este vorba de un dosar pe ... (vezi toată discuția)