avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Test serologic cantitativ Elisa, anticorpi Igg ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Test serologic cantitativ Elisa, anticorpi Igg sarscov2 - dovada trecerii prin boala

Speta: Am un test serologic cantitativ Elisa, anticorpi Igg anti sarscov2 POZITIV, emis de un laborator din UE, in septembrie. Deci, am anticorpi. Un titru considerabil chiar.
Ma adresez online Ministerului Sanatatii, prin aplicatia HealthyBuddy+ (" dezvoltat de experti UNICEF Ecaro si OMS/Europa"), intreband care este procedura prin care obtin asa-numita "Dovada a trecerii prin boala".
Raspunsul: "Imi pare rau, nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare. Voi prelua aceasta intrebare si o voi prezenta expertilor nostri, iar ei vor oferi mai multe informatii disponibile in viitor. Va rugam sa reveniti curand, pentru a obtine raspunsul la intrebare".

Pe langa absurdul raspunsului AI, mai exista absurdul situatiei in sine. Testul in sine este DOVADA (laborator acreditat, cod QR, tot ce este necesar) trecerii prin boala.
De ce nu pot genera un certificat digital pe baza testului serologic de anticorpi POZITIV, care este dovada cea mai precisa nu numai a trecerii prin boala covid19, dar si a raspunsului imun adecvat / protectiei (ceea ce nu se intampla in cazul vaccinurilor, in foarte multe cazuri, dar totusi vaccinatii se bucura de "privilegiul" certificatului verde, indiferent de raspunsul imunologic).

Care este parerea voastra legata de acest aspect?

Cu stima,
Puskas Silvia
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
godspeed, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:20, 25 Septembrie 2021
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu exista la nivelul UE un protocol comun de acceptare a dovezii trecerii prin boala Covid-19, prin testele serologice facute la orice laborator.
Daca ati fost inregistrata cu aceasta boala intr-un sistem de sanatate, puteti obtine de acolo certificatul digital, daca e in UE acel sistem de sanatate. Sunteti inregistrata intr-o baza de date.
Se falsifica si asa destule certificate digitale, e o problema de trasabilitate, nu de absurditate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu hepatita b. statul nu asigura imunoglobulina specificã b esentiala pentru noul nascut alina_f alina_f Buna ziua Ce pot face gravidele care au descoperit ca au Hepatita B daca statul roman nu mai mai importa imunoglobulina specifică B care este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Analize medicale gresite. salutare, anul acesta am efecutat un ... Dumitru_V Dumitru_V Analize medicale gresite. Salutare, anul acesta am efecutat un set complet de anlize la clinica SANTE. Din acestea au rezultat infectarea cu VHB.(numai ... (vezi toată discuția)
Analize medicale gratuite lorelena1306 lorelena1306 Am 27 de ani si sunt studenta la zi, la buget. Nu mai lucrez momentan. As dori sa aflu daca statul imi asigura contributiile la sistemul de sanatate dupa ... (vezi toată discuția)