avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cumpărată cu foaie de mana și patru martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cumpărată cu foaie de mana și patru martori

Bună ziua. Ne confruntam cu următoarea situație. Bunica mea a cumpărat o casa acum 20 de ani pentru care a făcut un act de vânzare- cumparare de mana impreuna cu vanzatorul și patru martori. Eu sunt nepoata ei și vrea sa îmi rămână mie casa după ce nu o sa mai fie ea. Care sunt procedurile care trebuie urmate pentru a avea bunica acea casa și terenul cu actele în regula?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:12, 28 Septembrie 2021
Din ce cauza nu s au semnat acte autentice la acel moment? Vanzatorii au un titlu de proprietate?
Asa au considerat bunica mea și vânzătorii la vremea respectiva ca nu este nevoie sa facă acte autentice. Bunica mea spune ca vânzătorii a eau acte la casa dar ea nu le deține în acest moment. Are doar acea hârtie făcută de mâna, Va mulțumesc mult pentru răspuns. Mi-aș dori foarte mult sa ma ajutați puțin și sa imi spuneti ce avem de făcut în a est caz.
Nimic, daca bunica nu are acte de proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut exact continutul inscrisului, insa in principiu actele ar putea fi semnate si acum sau mers in instanta pt a se constata dobandirea dreptului de proprietate daca sunt indeplinite conditiile legale. Luati legatura cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Teren fara titlu de proprietate szaszlevi szaszlevi Doresc sa cumpar un teren intravilan, aflat intr-o zona din muntii Gurghiu, dar care nu este intabulata. Proprietarul actual a semnat un contract de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Succesiune Florentina Prosac Florentina Prosac buna ziua, va rog, daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri de curand, a decedat bunicul, acesta lasand un testament in favoarea mamei mele. Pentru ... (vezi toată discuția)