avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, se poate face ieșirea din indiviziune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, se poate face ieșirea din indiviziune doar pe o ...

Bună ziua, se poate face ieșirea din indiviziune doar pe o cotă parte? Adică dacă eu am 1/3 dintr-un imobil pot face cerere la notar să ies din indiviziune și să primesc un lot fizic din teren (cu acordul celorlalți coproprietari), iar celelalte 2/3 din imobil să rămână în indiviziune?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:00, 28 Septembrie 2021
Da, dar asta presupune semnarea unui act de dezmembrare (prin care imobilul se imparte in 2/3 si 1/3) si a unui contract de partaj prin care primiti in proprietate exclusiva imobilul rezultat din dezmembrarea a 1/3 din imobilul initial. Aveti nevoie ca dreptul de proprietate sa fie intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)