avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am drept de abitatie pt casa mamei si a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am drept de abitatie pt casa mamei si a unchilor, ...

Buna seara.
Am drept de abitatie pt casa mamei si a unchilor, valabil pana in martie 2022.
La aceeasi adresa locuieste si tatal meu in calitate de tolerat, fiind divortat de mama. Din cauza problemelor, eu si sotul meu ne am mutat , dar am continuat sa merg in vizita la casa unde am dreptul notarial. De vreo luna de zile unchiul meu a schimbat yala si mi a interzis accesul in casa. Tot de atunci, persoana tolerata pune lacat pe poarta si imi blocheaza intrarea. Cu reclamatie la politie, rezolv ceva? Sau trebuie sa fac plangere la Parchet? Am sanse sa obtin accesul la casa unde am drept de abitatie, unde am lucruri personale? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:02, 28 Septembrie 2021
Buna ziua,
Puteti formula plangere penala la politie sau actiune civila pentru obligarea propietarilor la respectarea contractului de abitatie, fiecare varianta avand avantaje si dezavantaje. Va recomand totusi sa incepeti cu o notificare realizata prin avocat a proprietarilor cu privire la accesul dvs. in locuinta si restituirea bunurilor, ar trebui sa functioneze si oricum va trebuie pentru dovedirea situatiei de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz drept proprietate DeniseRMunteanu DeniseRMunteanu Buna ziua draga forum, sper sa imi veniti si mie in ajutor cu un raspuns la problema in care ma gasesc. Acum citeva zile am incheiat un contract de vz-cump ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu si distrugere getacr getacr Bunaziua, Va rog sa ma ajutati cu lamuriri pentru urmatoare situatie:in 2018 pe 15 august am sesizat politia pentru violare domiciliu si distrugere intru-cat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! după decesul socrului,a soției și a soacrei (în ... Tudor63 Tudor63 Bună ziua! După decesul socrului,a soției și a soacrei (în aceasta ordine și în mai puțin de 1 an) mi s-a interzis accesul în curte și casa (lanț ... (vezi toată discuția)